Pavel Novotný
28. května 2017 • 17:20

Vyhraný zápas na French Open? Šampionka Kvitová dosáhla na mnohem víc…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Držela se. Až do závěrečného mečbolu. Pak už Petru Kvitovou emoce přeci jen přemohly. Česká šampionka si za 73 minut hladce poradila s Američankou Boserupovou (6:3,6:2) a v klidu postoupila do druhého kola French Open. Dvojnásobná wimbledonská šampionka však složila na lopatky mnohem těžšího soupeře - vlastní psychiku.



Dvacátého prosince minulého roku se Petře Kvitové změnil život, když jí v jejím bytě přepadl do dnešní doby neznámý pachatel. Vážné zranění, která jí způsobil na prstech levé ruky, reálně ohrožovalo celou její kariéru.

Více než s fyzickou bolestí se však Petra Kvitová musela vyrovnávat s psychickými problémy. V minulosti se s následky podobných vážných událostí praly i Monika Selešová, Jelena Dokičová, Mirjana Lučičová-Baroniová či Anna Čakvetadzeová.  A často tento boj do velké míry prohrály.

O to více se řada fanoušků ptala, proč se česká šampionka vrací na kurty tak brzy a navíc na antukovém French Open, tedy na povrchu, který nikdy nepatřil k jejím oblíbeným. „Tady si chceme odbýt stres okolo návratu a všechny ostatní věci,“ říkal před začátkem pařížských bojů její kouč Jiří Vaněk.

Petra Kvitová nedal své soupeřce šanciFoto Reuters

A povedlo se to dokonale. Bez obav a tlaku na výsledek hrající Kvitová na kurtu působila stejně, jako by poslední duel odehrála minulý týden.  Skvěle si poradila i s emocemi.

„Včera jsem si říkala, jak to asi bude vypadat a nedokázala jsem si to představit. Myslela jsem si, že se třeba rozpláču, když vstoupím na kurt. Ale zvládla jsem to, za což jsem ráda. Normálně jsem schopná emoce při zápase ovládat a o tuhle schopnost jsem nepřišla. Dostaly mě až po mečbolu, když už jsem je nemusela krotit. Pár slziček ukáplo a to je v pořádku.“

Čtyřnásobná fedcupová šampionka v neděli nezvítězila „jen“ nad bojovnou Američankou, ale především sama nad sebou a to je ta největší výhra, kterou mohla zažít. Ať dopadne následující zápas české tenistky jakkoliv, z Paříže bude odjíždět jako šampionka. A to je ta nejlepší zpráva ze všech.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud