Pavel Ryšavý
30. června 2016 • 17:35

Montreal se zbavil Subbana a má to logiku. Proč udělal dobře?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čistě statisticky vzato, P.K. Subban je lepší hokejista než Shea Weber. Navíc je mladší a lidi ze  způsobu jeho energického hokeje šílí. Přesně pro jeho schopnosti půjdete na hokej, protože chcete vidět, co zase na ledě předvede. Jenže krok Montrealu, že poslal modlu svých fanoušků do Nashvillu, má svoji logiku.



Na krásný oblek z té nejdražší látky se parádně kouká. Je fajn, když ho na sebe při nějaké slavnostní příležitosti můžete natáhnout. Těch očí, co se po vás otáčí! Jenže zkuste si v něm skládat uhlí, nebo kydat hnůj. A o tom je v NHL play off. Stanley Cup nevyhrává ten, kdo je nejhezčí a nejlépe u hokeje vypadá. S pohárem se vždycky mazlí ti, co se neštítí tvrdé práce a ego dají ve prospěch týmu.

Tohle je věc, kterou P.K. Subban neumí, jakkoliv báječným hokejistou se stal. V první řadě je rád vidět. Hokej je pro něj zábava. Jsem přesvědčen, že s ním by Montreal o Stanley Cupu dál jenom snil. Proč byl na olympiádě v Soči jen v roli komparzisty? Proč nejede na Světový pohár? Protože zatím nedokázal potlačit vlastní osobnost ve prospěch celku. Vidí to trenér kanadského nároďáku Mike Babcock, vidí to i vedení Montrealu.

Proto přišel čas se ho zbavit.

Shea Weber je jeho pravý opak, kámen, na kterém může stát základ budoucí cesty Canadiens za hokejovým grálem. Když sledujete jeho hru, nemáte pocit, že vidíte hudbu a slyšíte barvy. Je ale tohle na škodu? Jasně, že ne. Je to lídr do kabiny, velký šéf. Je jistota, že s ním se Tomáš Plekanec na tréninku neporve kvůli tomu, že by neviděl v jeho hře zápal. Subbanovi před časem vyprášit kožich musel a tenhle chlapík pořád působil dojmem, že nejvíc cool je, když s pukem na holi můžete dvakrát za sebou objet útočnou třetinu a těch ostatních devět týpků na ledě je kouká.

Hvězdný bek P.K. Subban míří do Nashvillu. Namísto něho do Montrealu Shea Webber
Hvězdný bek P.K. Subban míří do Nashvillu. Namísto něho do Montrealu Shea Webber

Občas se stává, že jsou na ploše tři týmy. Domácí, hosté a Subban.

Je vstřícný, dovede se bavit s fanoušky. Pro ně je to sympaťák číslo jedna klidně by za něj cedili krev (snad k tomu teď nedojde).

Jenže sympatie, velká gesta a neuvěřitelná štědrost v oblasti charity Stanley Cup nepřiblíží ani o milimetr.

Montreal teď má nejlepšího brankáře v lize, Carey Price, pokud zůstane zdravý, je to muž, který dovede vyhrávat zápasy úplně sám. Obrana dostala svoji zeď v podobě Webera, do útoku přišla štěnice Andrew Shaw, tohle jsou dílky pro úspěšné play off.

Chybí ještě jeden, ten poslední. Konečně týmu dát pořádného trenéra. Michel Therrien musí jít pryč, aby se Montreal konečně nadechl. Ale to je už jiná story.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud