Pavel Ryšavý
20. září 2016 • 19:12

Rohlík hraje o krk, Pardubice o celou extraligovou existenci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno na jednu kartu. ALL IN ONE. Tohle je teď pardubický plán. Krizový scénář se nahrazuje ještě krizovějším, až nakonec přichází ten nejkrizovější. Neumím si představit, co by se dělo, kdyby tah nástupem generálního manažera Pavla Rohlíka na lavičku nevyšel. Nebo umím, ale byla by to hodně neveselá story. Taková, kterou zažily Kladno, České Budějovice i Slavia.



Co je v sázce? Hodně. Budoucnost klubu, který nikdy v historii nespadl z nejvyšší hokejové soutěže i kariéra Pavla Rohlíka. Ten nastoupil do funkce před rokem, když se majitel Šmidberský rozhodl po devíti zápasech odstřelit bývalého generálního manažera Ondřeje Šebka i s trenérem Milošem Říhou mladším. V tu dobu Rohlík nabídl krizovou vizi: Pojedeme s domácími hráči, dáme se vlastní cestou, na lavičce bude Richard Král. OK.

Nedopadlo to.

Nebylo vinou Krále, že Pardubice nenakoukly ani jednou do první desítky. V trenérské branži začínal, tenhle úkol byl na něj v tu chvíli moc. Tak přišla další vize, majitel a generální manažer se domluvili s Peterem Draisaitlem. Malovali si, jak expert s dlouhodobým kontraktem vyvede Dynamo z temnoty. Jenže zase trefa vedle. Už druhá.

Tak teď přichází třetí pokus. Tentokrát klub potřebuje, aby míč skončil v koši, ne aby při střelbě na cíl proletěl patnáct metrů vedle, jak tomu s gustem bývalo v posledních letech.

Hradec Králové - Pardubice: Hosté se přece jen dočkali, Bárta vstřelil druhý gól Pardubic
Video se připravuje ...

Generální manažer se na lavičku instaloval sám za doprovodu legendy Vladimíra Martince, stávajícího asistenta Berana a bývalého útočníka Michala Mikesky, který trénoval mládež. Tahle sestava má za úkol probudit zvadlý tým. Hned. Nastartovat obrat, zařídit, aby další sezona nešla do kopru. Potřebuje úspěch.

A když ne? Zase bude úřadovat Šmidberského gilotina. Popravit už totiž v klubu není koho, další na ráně je Rohlík. Buď se z něj stane hrdina, nebo se zapíše na seznam padlých, co prošli Pardubicemi a už tam nejsou. A že tahle soupiska od roku 2012 pořádně nabobtnala.

Je rozumné, že se Rohlík obklopil Martincem a Mikeskou, borci, co toho mají tolik za sebou, tribuny proti nim ani nepípnou a respektuje je i kabina. Kdyby na lavičku nakráčel sám, rovnou mohl kolem krku hodit věnec buřtů a hlavu strčit do tlamy lva. Dav by ho ukamenoval.

Ale potřebuje výsledky. Jestli nepřijdou, od zloby naprdnutých tribun ho neuchrání ani osobnosti. A stejně důležitá je jeho mise i pro Šmidberského. Ne, že by se v případě dalšího selhání chystala nějaká defenestrace. Jenom kdyby kolem Vánoc představoval dalšího generálního manažera s trenérem, už by to nemuselo nikoho zajímat.

Pardubice si s přízní svých věrných dlouhodobě škaredě zahrávají, takže by jim nějaký hokej mohl být za chvíli taky šuma fuk. A tyhle konce nejsou nikdy veselé. Vzpomeňte na Slavii...

Hradec Králové - Pardubice: Ščotka vrazil Pavlíka na hrazení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud