Pavel Ryšavý
3. listopadu 2016 • 22:00

Pozitivní zpráva: Zlobr Jarůšek zůstal zlobrem a v reprezentaci září

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá, že právě vylezl ze své bažiny a má děsnou zlost. Na všechny a na všechno. Kdo? Richard Jarůšek, český zlobr, objev minulé reprezentační sezony. Začal přesně tak, jak je od něj potřeba. Hodil za hlavu, že mu v minulé sezoně občas něco vyšlo a procpal se až na mistrovství světa.



Nezpohodlněl, nezměnil se.

Zase u něj vidíte ty pichlavé oči, touhu mít každý puk a nadšení, že má v plánu dát gól v každém střídání. Možná, že vám někdy připadá jako sobec. Občas takový je, než aby nahrával, jde si pro střelu, co kdyby to náhodou vyšlo. Má hlad po gólech, chce zvedat ruce nahoru, že on dal gól. Vidíte, jak ho žere, když mu do branky nic nepadá. České nátuře jeho přístup „valím všechno na kasu“ sem tam nesedne.

Co s tím? Pokud pracuje tak, jak má, nic. Zvyknout si. V žádném případě nikdo nesmí hradeckého válečníka měnit. Soupeře štve a hodně. Není to tak dlouho, co liberecký Branko Radivojevič nadával na jeho herecké etudy. Jenže zase František Výborný narovinu přiznal, že Mladé Boleslavi teď chybí. A o tom to je. Pro svoje mužstvo udělá cokoliv, nebojí se jít i kousek za hranu. Je silný v soubojích, dovede si pokrýt puk, neštítí se fyzického kontaktu, vyhledává ho. I když je na ledě víc jak půl minuty a jeho útok je zavařený v defenzivní zóně, stačí, aby viděl volný puk a vystřelí jako raketa. Je dobře, že zůstává pořád stejný, naštvaný a po střelách nenasytný zlobr. Negativního hrdinu český hokej potřebuje taky. Víc jak Oldřicha Nového.

Jasně, proti Švédsku byl v hlavní roli první útok s Kubalíkem , Kovářem a Radilem , tihle tři se ometali u pěti gólů. Ale myslím, že vousatý drzoun se dostal Švédům pod kůži možná i víc. Tím jak škodil a jaké páchal diverzní akce.

Dal gól, čtyřikrát vystřelil, často se srazil. Před brankou se chtěl pustit do Staffana Kronwalla za to, že mu na zadek posadili parťáka Marka Kvapila. Vyrazil se mstít. A že švédský obr není žádná sušinka z botanické zahrady, asi není potřeba dodávat.

V minulé sezoně Jarůšek poznal, jak se má v národním týmu chovat, kde je jeho místo. Na mistrovství světa se snažil dát gól za každou cenu, tak moc se chtěl prosadit, až skončil na tribuně. Tam svoji roli plnit přestal.

Podle mě mu tahle zkušenost při jeho obří ctižádost ohromně pomohla. Ví, co si může dovolit a co ne. Jestli se na jaře zase prokousá do výběru pro šampionát, věřím, že mu poslední šampionát pomůže. Z role už nevystoupí. Opět bude chtít dát gól, ale ne na úkor výsledku celého týmu.

Zleva brankář Švédska Joel Lassinantti a Jan Kovář z ČR
Zleva brankář Švédska Joel Lassinantti a Jan Kovář z ČR

Jandač: Zasloužené vítězství, tři góly jsou varování
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud