Pavel Ryšavý
10. srpna 2017 • 12:20

Paráda, takhle mají Martin Havlát a spol. chodit do penze. Kdo bude dál?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říct sbohem, rozdat hokejky dětem kolem baráku, brusle si nechat na památku a tak nějak potichu se na všechno vykašlat, protože po letech dřiny máte všeho plné kecky. Taky by to šlo. Jenže tahle cesta byla mnohem lepší. Je moc dobře, že Martin Havlát v sobě sebral energii, obvolal pár kamarádu a uspořádal v Brně velkolepou rozlučku. Slušela mu.



Měl se vším tunu starostí, ještě před zápasem pobíhal s telefonem na uchu v útrobách haly, vítal kamarády. Ale odměna stála za to. Borci jeho formátu mají končit tak, že stojí plný barák a vyprovází je do důchodu hromovým potleskem. Havlátovu výjimečnost jenom dokazuje, jaká silná parta ho přijela z práce do penze vyprovodit. Jaromír Jágr , Zdeno Chára , Petr Čech , který ještě dopoledne trénoval v Arsenalu. Ti všichni dorazili, aby vyjádřili svůj názor na útočníka, kterého v posledních letech mučila zranění: Jsi borec.

Když jste viděli, kolik hvězd kroužilo po ledě, rychle vás muselo trknout, že přesně o tomhle je sport. Ne o milionech, vilách a super bourácích, i když tohle je samozřejmě taky fajn bonus. Jde o kamarády, kteří se kvůli vám seberou a z Londýna soukromým letadlem vyrazí směr Brno jako Petr Čech, vytrpí úmornou cestu po dálnici D1 s uzavírkami a objížďkami. Přiletí kvůli vaší rozlučce z Ameriky... Při posledním zápase Martina Havláta v kariéře se vlastně vrátila ta podstata, kvůli které začínal. Takže? Je to hokej, super zábava s kamarády, kde předně jde o to, abyste se dobře bavili.

Havlát se velkolepě rozloučil s kariérou. Těší se na více času s rodinou
Video se připravuje ...

Úžasně k celé akci přistoupilo Brno a fanoušci, kteří na akci dorazili.

Dopředu jim muselo být jasné, že nekupují lístky na vesmírně rychlou podívanou, kde se bude vařit led. Ten se vlastně vařil, ale z úplně jiného důvodu, kvůli šílenému vedru. Fanoušci přišli vzdát hold Havlátovi, chtěli vidět zase v akci Václava Prospala, Davida Výborného , vytleskat Jaromíra Jágra, zakřičet na Patrika Eliáše , ať zůstane v Brně. Prostě se bavit a užít si, že jsou při tom a hokejové legendy, plus Petr Čech, se prohánějí na bruslích pár metrů před nimi.

Výjimeční hráči mají mít výjimečný konec. Ne takový, že se v bufetu rozebírá, jak už nestačí a že za ty prachy rozhodně nestojí. Ta poslední tečka má být přesně taková, jakou měl Martin Havlát. S poctami, poklonami a s tím, že se hlavnímu aktérovi derou do očí slzy.

Jak Martin Havlát kouzelně poznamenal, pár dalších adeptů na podobný poslední večírek v jeho týmu bylo. Tak kdo bude další? Akce v Brně ukázala, že se lidi na svoje esa nevykašlou, přijdou jim ještě jednou zatleskat a poslat je na vejminek s rukama nad hlavou.

Mistr světa z roku 2000 Martin Havlát ukončil hokejovou exhibicí v Brně svojí bohatou kariéru
Mistr světa z roku 2000 Martin Havlát ukončil hokejovou exhibicí v Brně svojí bohatou kariéru

Martin Havlát se loučí s kariérou! Kdo nastoupil v jeho týmu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud