Pavel Ryšavý
2. října 2017 • 11:38

Hradec působí vystrašeně, z jedné výhry se nesmí nechat ukolébat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vidíte, jak moc záleží na detailech. Možná, že to byla jedna rána Blaže Gregorce, která v Hradci otočila kolo dějin jinam. Mountfield se zoufale trápil v koncovce, bylo vidět, jak se s Mladou Boleslaví dostává do větší křeče. Hrál proti výbornému brankáři Maxwellovi i vlastní bilanci, odvracel hrozbu třetí porážky v řadě a taky možný řez v kádru.



Uspěl, díky Gregorcově bombě srovnal, Rudolf Červený pak dokonal obrat. Hlavy padat nebudou, ani pokuty nehrozí. To jedna střela z 53. minuty slovinského obránce zařídila. Ale tohle nemůže být konec. Výhra dává klid, ale ne na hození nohou směr kanape. Klid ano, ale na další práci.

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček po páteční porážce se Zlínem pohrozil, že nejspíš sáhne k trejdům, aby si někteří hráči uvědomili, že začíná sezona.

Má to svůj důvod. Hvězdy nejsou ve formě, což nejde přehlédnout. Mountfield klopýtá, ještě ani jednou nikoho nepřimáčkl ke zdi, v devátém zápase vyhrál teprve potřetí v základní hrací době. Působí ustrašeně, často bez nápadu a jeden doufá, že rozhodne druhý. Potřebuje daleko lepšího Richarda Jarůška , Dominika Graňáka, Jaroslava Bednáře, Petra Koukala a další, zkrátka mít esa v laufu.

Sezona má svoje příběhy, málokdo si udrží výjimečnou formu po celých 52 kol. Jenže v Hradci je zarážející, že hráčů, kterým zhasl plamínek, je nějak moc. Na hře je to pak hodně cítit.

Žádný dramatický scénář se v klubu díky výhře nad Mladou Boleslaví asi konat nebude. Ale tohle bylo od vedení možná poslední varování. Jestli nepřijde progres, už se bez pardonu začnou dít věci. Nebaví vás hrát v týmu, který chce být nejlepší? Fajn, tak to zkuste jinde. Tak zní jasný vzkaz.

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Rudolf Červený rozhodl o výhře domácích, 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Vyrovnáno! Na 1:1 se trefil Blaž Gregorc
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Mladá Boleslav: Musil krásnou střelou otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Zklamaný kapitán Mountfieldu HK Jaroslav Bednář se po prohře se Spartou pořádně opřel do svých spoluhráčů
Zklamaný kapitán Mountfieldu HK Jaroslav Bednář se po prohře se Spartou pořádně opřel do svých spoluhráčů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud