Petr Adam
14. dubna 2014 • 20:39

Damková pachuť nesmazala. Sudí Ardeleánu měl v lize skončit

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podivný pocit z průběhu porážky fotbalistů Liberce v Příbrami přežívá dál. U zápasu, který měl v sobotu zůstat ve stínu souběžně hraného derby pražských „S“ pěkně ukrytý. I s dvěma podle mínění Sportu mylně nařízenými penaltami, které potopily Slovan. Jak vyplývá z vyjádření předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové, hlavní sudí Petr Ardeleánu si žádný trest ani nezaslouží.



Co je na reakci šéfky sudích nejvíc překvapivé? Právě, že vůbec nic. Ardeleánu už „přežil“ v této sezoně jiné výrazné přehmaty. Opomněl nařídit pokutový kop ve prospěch Liberce při podzimním utkání v Teplicích, nebo na jaře přihlížel tomu, jak po ofsajdové situaci Mladá Boleslav vytěžila penaltu a vyloučení brankáře v zápase se Slavií. Tak proč by měl padnout právě teď?

Když v minulé sezoně podobně otřesným způsobem odstřelil v duelu s Příbramí fotbalisty Českých Budějovic rozhodčí Drahoslav Drábek, možná by se také jeho výstavní „zářez“ nijak výrazně dál neřešil. Jenže pak se z něj vyklubal skandál, který nešel ignorovat mávnutím ruky.

„Pokud takhle chceme prezentovat fotbal, tak napišme rovnou do novin výsledek a nekažme si víkendy," soptil tehdy šéf Dynama Karel Poborský. Drábka následně Damková vyřadila z listiny sudích.

Člověk by řekl, že po roce už není potřeba se po podobném zápase důrazně ozvat, připomenout závažnost situace a reakce přijde z vyšších míst automaticky sama. Místo toho Damková tvrdí, že z jejího pohledu bylo při kontroverzních situacích všechno v pořádku, i když se s ní ani celá komise na takové interpretaci neshodne.

Přitom je jasné, jaký postup měl následovat. Jediným správným řešením by bylo vymazání Petra Ardeleána z listiny rozhodčích. Už teď je pozdě.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud