Petr Adam
29. července 2014 • 22:13

Bouře jménem Lafata. Sparťanský střelec si otevírá nové obzory

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva domácí zápasy v předkolech ligy mistrů = 8 gólů! Dosavadní bilance Davida Lafaty je mimořádná. Hlavně zásluhou střelecké pohotovosti kapitána Sparty je český mistr blíž k postupu přes Malmö a získání jistoty, že stráví celý podzim v evropských pohárech. Střelecké hody jsou zajímavé nejen pro jeho klub, ale také pro samotného Lafatu - otevírají před ním nové obzory.



Bylo jasné, že to bude fuška. O tom, že Sparta nutně potřebuje setřást z paměti loňský propadák s Häckenem se mluvilo i před prvním zápasem s dalším švédským soupeřem. A musí se o něm mluvit přes slibné vítězství 4:2 nad Malmö i nyní. Proč? Ukazuje se, že pro vítěze české ligy není lehké naskočit do pohárového kolotoče po prakticky dvouleté pauze. Ale vypadá to, že se to může povést.

Právě Lafatův neutuchající gólový hlad je zatím hlavním rozdílem mezi českým a švédským šampionem. Lafata působí i ve 32 letech neúnavně. V minulé sezoně se prostřílel do čela historického žebříčku nejlepších střelců české první ligy, získal svůj první titul. Jenže ani to mu zřejmě nestačí.

Střelec David Lafata hattrickem vystřílel Spartě vítězství
Video se připravuje ...

V českém rybníku už skutečně dokráčel k maximu. Moc se nepočítalo s tím, že bude schopný ještě vykročit za jeho hranice. Byl pokládaný za excelentního střelce pro domácí podmínky, ale na evropské scéně si dosud prakticky radost neužil. Od začátku této sezony začíná tento dluh umazávat.

Gólová bouře také v Lafatově případě přináší možnost otevření reprezentační kapitoly. Ta přitom vypadala v jeho případě už natrvalo zavřená. Momentálně tu však není v útoku schopnější český útočník ani v zahraničních soutěžích. Trenér Pavel Vrba se bude muset před startem kvalifikace o EURO 2016 zamyslet.

Radost Davida Lafaty z jeho trefy do sítě Malmo.
Radost Davida Lafaty z jeho trefy do sítě Malmo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud