Petr Adam
7. ledna 2015 • 17:58

Jak si vybral Bony? City je luxusní i nevyzpytatelná adresa

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni dobří cizinci z české ligy jednou skončí v Manchesteru City. Po Edinu Džekovi z Teplic míří do týmu posledního vítěze anglické ligy nyní také Bony Wilfried. Pro kanonýra, který začal strmou cestu vzhůru ve Spartě, jde o velké vyznamenání. Zároveň se ale také nabízí otázka, zda si ze skupiny nejlepších evropských velkoklubů vybral ten nejvhodnější. Nejsem o tom moc přesvědčený.



Už důvod, proč v Manchesteru City zatoužili po službách nejlepšího střelce Premier League za uplynulý rok, mnohé napovídá. Zranili se ostatní elitní útočníci a tak sháněli kvalitní náhradu.

Jinde by možná sáhli po teprve rozvíjejícím talentu, nebo zkušeném borci lehce za zenitem, tady však nikoliv. V klubu, který má zásluhou arabských majitelů téměř neomezené finanční zdroje, pro takovou roli přivádí Bonyho. Špičkového borce na vrcholu sil za bombastickou částku jedné miliardy korun.

Nečekejte tedy, že se reprezentant Pobřeží slonoviny automaticky postaví v týmové hierarchii před megahvězdu Sergia Agüera, či právě Edina Džeka , který v anglickém velkoklubu už prokázal také své kvality přes střídavé vytížení.

Nic takového nehrozí. A tak Bony bude občas čekat na svoji šanci déle, než byl zvyklý (třeba až se navíc vrátí ze zimního Afrického poháru národů – další nevýhoda).

A další negativum. Herní styl City určitě nebude přestavený, aby seděl Bonymu na míru. Tak jak se to dělo v jeho předchozích působištích.

Bude to chtít trpělivost, rostoucí výkonnost, ale i štěstí, aby Bony neskončil ve škatulce hráče, který dostal chuť na příliš velké sousto.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud