Petr Adam
13. srpna 2015 • 19:23

Manipulátor Mourinho v akci. Aféra s lékařkou se mu může vymstít

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvládnou nedělní šlágr na Manchesteru City? Zaberou konečně po rozpačitém začátku sezony a přípravě bez výhry? Jak se vyrovnají s absencí vyloučeného brankáře Courtoise? Nic z toho se v posledních dnech v souvislosti s fotbalisty Chelsea moc neřeší. Všechno v britských médiích přehlušila aféra s týmovou lékařkou Evou Carneiro. Vítejte ve světě manipulátora Josého Mourinha, který si umí v odvádění pozornosti a vytváření podobných kauz libovat.



Pokud byl Mourinho opravdu dlouhodobě nespokojený s prací své lékařky, mohl její vykázání mimo lavičku, tréninky i týmový hotel provést daleko víc potichu. Jenže místo toho vypustil na tiskové konferenci po sobotní remíze se Swansea poznámky o chybějícím „citu pro hru.“ Původně nepodstatná epizoda ze závěru utkání, je rázem její neatraktivnější částí a na internetu kolují videa se vztekajícím se Portugalcem u postranní čáry ve chvíli, kdy zdravotnický personál vyráží za Edenem Hazardem.

Mourinho je vycvičený a u podobných situací dobře ví, jak je používat ve svůj prospěch. Dříve často útočil především na rozhodčí, nebo další trenérské veličiny. Jeho hráči mezitím zůstali v klidu a mohli se soustředit na vítězné bitvy. Podobná strategie se stala podstatnou součástí Mourinhova úspěšného know-how, díky kterému se vypracoval mezi absolutní elitu.

Tentokrát však může být všechno trochu jinak. Ani mu nemusí vadit, že ho kritizují lékaři z jiných klubů, na podobné ataky je zvyklý. Zatímco v jiných případech za ním ale fanoušci Chelsea bezvýhradně stáli, teď jsou přinejmenším rozpolcení. Stačí se podívat, jaký ohlas mělo lékařčino poděkování za podporu veřejnosti. Na Facebooku ho olajkovalo téměř 37 tisíc uživatelů.

Pokud se Chelsea rychle chytí a nejede na tradiční vítězný rytmus, je jisté, že Mourinho se bude usmívat, jak to zase všechno skvěle zvládnul. Pokud ne, bude vyřazení lékařky Carneiro považované za další závaží na Mourinhových zádech. Stále více příznivců by se ptalo, zda Special One neztrácí nervy tváří v tvář skutečnosti, že sezona se pro Chelsea nevyvíjí vůbec růžově. Mourinho po dlouhé době rozehrál hru, která se mu může vymstít.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud