Petr Adam
6. prosince 2015 • 20:06

U Baníku je vymalováno. Musí se smířit s rolí komparzu

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak je na tom Baník? Už před zápasem se Spartou bylo zřejmé, že bídně. Ani velmi dobrý výkon v zápase s tradičním rivalem vzpruhu přinést nemůže. Schází i lepší výsledek, kterým určitě není prohra 0:1. Z jarních odvet se tak pro ostravský tým navzdory očekávané změně majitele stává čekání na nevyhnutelné: bolestný sestup.



Když se před čtyřmi lety potácela v obrovské krizi Slavia, hráči nedostávali výplaty a v Edenu hrozil ekonomický kolaps, na hřišti to tým naopak neuvěřitelně semknulo a příslušnost k elitě tehdy s přehledem červenobílí uhájili.

Baník je také ve výrazném ohrožení, v hlavách jeho hráčů už převážila odevzdanost. Proti Spartě z ní dokázali vykouknout, ale po konečném hvizdu se do ní mohli zpátky ponořit.

Během podzimu odehráli většinu zápasů, ve kterých neměli na body nárok. Obrat soupeře se jim povedlo jen dvakrát (remíza s Mladou Boleslaví a výhra nad Olomoucí). Bodové konto mohlo být o něco bohatší, ale Korytářův tým srážely hloupé a laciné chyby, které degradovaly nadějně rozehrané zápasy, a stoupající nervozita v kabině, jež se projevila i v několika strkanicích mezi spoluhráči přímo na hřišti.

Jaká bude role Baníku ve zbývajících 14 kolech? Zůstane týmem, od kterého si budou chtít vzít ostatní účastníci Synot ligy povinných šest bodů. Komu se to z jiných adeptů ohrožených sestupem nepovede, ten si může sám přitížit – hranice nutná pro záchranu bude v této sezoně vyšší než obvykle. Samotnému Baníku už ale pomoci není. Na zbytek sezony je odsouzený do role komparzu.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 0:1. Hostům pomohl Pavlenkův kiks
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud