Petr Adam
12. května 2016 • 19:53

Proč nepustí volant? Limberský radši zůstává uvnitř bubliny

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od své loňské nehody v opilosti David Limberský v médiích vytrvale mlčí. Jeden z lídrů mistrovské Plzně se tak vyjadřuje pouze svými činy. Lítost nad prohřeškem dává najevo tak, že mává volantem – točil jím v lize po vstřeleném gólu a nejčerstvěji při oslavě titulu ve stojícím autobusu. Vysílá tím jasný signál k velké části fotbalové veřejnosti: Vadí vám, jak se chovám? Nezajímá mě to!



Ano, existuje i skupina fanoušků, kteří Limberského stále obdivují a jeho provokace jim přijdou vtipné. Vždyť právě dav cestou na plzeňské svého hrdinu vyzýval: Limba za volant! Český reprezentant mohl mávnout rukou a radši dál skákat s medailí na krku, místo toho s radostí poslechl.

Přitom jedním z důvodů, proč mu státní zástupce zmírnil zkušební dobu ze čtyř let na jeden, byla podle mluvčí pražských žalobců i projevená lítost. Možná si vzpomenete, že k tomu došlo v prohlášení, které vydal klub po Limberského nehodě. Všechny následujícími činy však ukazuje pravý opak.

Nedávno mě zaujala zpověď záložníka Manchesteru United Juana Maty, který v rozhovoru pro španělskou televizi hovořil o tom, že fotbalisté žijí ve velké bublině a pozastavil se nad rozdíly v penězích, jakými berou dnešní největší hvězdy v porovnání s obyčejnými lidmi a dokonce přiznal, že by klidně bral méně peněz, kdyby byl „fotbal víc fotbal a méně byznys.“

Fanoušky vždycky pozitivně zaujme, když hvězda formátu španělského reprezentanta dokáže vykouknout ze svého světa, ve které by mohla v pohodlí zůstat ukrytá. Je nezpochybnitelným faktem, že současní špičkoví hráči mají vliv, který sahá daleko za hřiště. To platí i pro Limberského.

Nikdo po něm nechce, aby chodil do konce života se svěšenou hlavou. Dát svými činy najevo, že řídit s alkoholem v krvi auto není v pořádku, by ale mohl zvládnout. Stále roste počet lidí, kteří si myslí, že podobné sebereflexe není schopný. Zkusím být pozitivní a říct: nikdy není pozdě.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Horváthovy srandičky. Plzeňský vtipálek bavil při oslavách
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud