Petr Adam
6. listopadu 2016 • 18:32

Minus pro lídra Dočkala. V Liberci ukázal dosud skrytou stinnou tvář

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bořek Dočkal jako klíčový muž ligového šlágru s Libercem? Ano, ale jinak než si sparťanský záložník představoval. Jeho vyloučení zásadně ovlivnilo sledovaný zápas. Hosté museli rázem slevit z vítězných ambic a byli rádi za remízu.



Dočkal zvládá být lídrem v zápasech, které Spartě sednou. V nich ukazuje správné vlastnosti. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Při čtvrtečním vítězství nad Hapoelem Beer Ševa v Evropské lize byl český reprezentant klíčovým mužem na hřišti a podílel se na obou gólech.

V řadě jiných klíčových zápasů byste si ho všimli mnohem hůř. Vymyslet překvapivý úder a strhnout spoluhráče, když je tým v útlumu – to není úplně Dočkalova parketa. V tomto případě mluvíme třeba o nedávné porážce Sparty na půdě mistrovské Plzni.

Dosud mohli kritici Dočkalovi vyčítat především nevýrazné výkony, teď se poprvé projevila na hřišti nečekaně jeho další stinná stránka. Na konci prvního poločasu proti libereckému Breitemu reagoval neadekvátně na předchozí souboj a udeřil ho rukou do obličeje. Absolutní klukovina, ať se na situaci díváte z jakéhokoliv úhlu. Po zásluze potrestaná červenou kartou.

Spartě přinesla jediné pozitivní zjištění. Dočkalova absence jí neuškodila tak, jak tomu bylo v minulosti při blikancích Tomáše Řepky . Nesesypala se a poctivě odbránila v Liberci k remíze zbytek zápasu.

Jaké důsledky může mít pro Dočkala červená karta? Při pohledu na jeho dosavadní kariéru se dá předpokládat, že půjde o ojedinělý výstřelek a pro sparťanskou sestavu zůstane jedním ze základních stavebních kamenů. Zbytečné vyloučení v nevhodný okamžik však přineslo další pochybnost, jak moc je Dočkal vhodný pro roli týmového vůdce. Čím víc jich je, tím obtížnější je na tuto otázku dát jasnou pozitivní odpověď.

Liberec - Sparta: Dočkalův totální zkrat – trefil rukou Breiteho a dostal červenou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 0:0. Hosté vydřeli bod i bez vyloučeného Dočkala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud