Petr Adam
22. září 2017 • 23:18

Proč mě baví Laver Cup? Ten kurt je skvělý a povedený nápad s lavičkami

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to exhibice pro pobavení, nebo skutečná tenisová událost s napínavou podívanou? Před startem Laver Cupu jsem si nebyl jistý. První den ukázal, že model nového tenisového dostavení špičkových hvězd může být životaschopný. Bavil diváky u televizí (kterých mohla být až miliarda) i fanoušky v zaplněné O2 areně. Nabízím přehled pět věcí, které mě na tenisovém svátku bavily.



Černobílý kurt. Z tmavého povrchu se může stát poznávací znamení Laver Cupu. Povedl se nejen povrch, ale i skvělé nasvícení, pod nímž kurt zešednul. Máte pocit, že sledujete trochu retro černobílý přenos, při kterém ale pobíhají hráči v barevných tričkách. Zajímavé byly také netradiční pohledy kamery od sítě. Troje testování v cizině předtím, než kurt dorazil do Prahy, mělo smysl – pořadatelé odvedli skvělou práci.

Reakce parťáků z lavičky. Další skvělý tah? Postavit luxusní lavičky každému týmu, hráči si zápasy užívali, i když zrovna nebyli s raketou na kurtu. Tým světa s mladšími hráči na ní vystupoval spontánněji, na evropském družstvu zase bylo nevšední pozorovat, jak svými radami pomáhali zasahovat Roger Federer a Rafael Nadal . To nikde jinde neuvidíte.

Systém turnaje. Na první pohled trochu složitý, přesto se ukazuje, že ani vedení 3:0 po prvních třech dvouhrách neubralo Laver Cupu na dramatičnosti. Zvyšující bodové ohodnocení bude přidávat adrenalin během víkendu.

Publikum, které rozumí tenisu. Praha ukázala, že umí vytvořit špičkové tenisové akci odpovídající kulisu. Diváci dokázali ocenit povedené údery na obou stranách a rozjeli i mexickou vlnu. Dá se očekávat, že Laver Cup bude mít velký dosah a udělá české metropoli z tohoto pohledu velkou reklamu po světě.

Borgovy vlasy. Drobný moment pro zasmání na konec… Akorát při slavnostním nástupu se kapitánovi týmu Evropy zřejmě kvůli statické elektřině postavily vlasy na hlavě. Jinak to vypdalo, že je v O2 areně opravdu všechno pod kontrolou.

Účes kapitána týmu Evropy Björna Borga zápasil se statickou elektřinouFoto Reuters

Tým Evropy prožívá zápasy velmi emotivně
Tým Evropy prožívá zápasy velmi emotivně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud