Petr Mrázek
4. dubna 2016 • 11:56

Horkou ruku teď má Howard, já musím po nemoci makat

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce základní části chybí poslední tři zápasy a my nutně potřebujeme body. Jsme na hraně play off. Já proti Montrealu střídal, nedochytal jsem a v bráně teď byl dvakrát za sebou Howie (Jimmy Howard). Potřebujeme vyhrávat a trenér nechá v bráně horkou ruku, jak se říká. Tu má teď Howie, takhle to je.



Já musím makat. Vrátil jsem se po nemoci, naskočil jsem, jeden zápas vyhrál. Pak dvakrát střídal. To se stane. Sezona je dlouhá, zápasů je strašně hodně. Nikdy nevíte, co přijde. Stačí jedna, dvě chyby v první třetině, prohráváte 0:2 a jdete z brány. I tohle ke gólmanům patří, každý si tím v NHL projde. Neberu si, že by mě to mělo nějak změnit. Takový je hokej, musím to zvládnout a ustát.

I loni jsem to měl podobně. Že jsem byl třikrát, nebo čtyřikrát střídán. Letos to bohužel přišlo ke konci sezony a ve chvíli, kdy je potřeba každý bod. V tomhle to je blbé, protože jsme na hraně play off a může rozhodnout sebemenší chyba. Ale že by to bylo něco jiného proti loňsku, to bych neřekl. Na druhou stranu, možná je lepší, že to přišlo teď, než v play off. Pořád pevně věřím, že se tam dostaneme.

Jak se osobně vrátit do pohody? Dobře jsem trénoval, makal jsem s trenérem gólmanů. Na ledě jsme si dali hodinu a půl navíc, myslím, že jsem zase připraven. Samozřejmě všude slyším, že Detroitu hrozí, že po 24 letech přijde o play off. Novináři z toho dělají větší tlak, než by měl být. Rozebírají to zleva, zprava. I u fanoušků je to znát. Musíme to prostě zvládnout.

Pořád věříme, že se do play off dostaneme. A bude se rozhodovat ve středu a ve čtvrtek. Nejdřív hrajeme s Philadelphií, hned na druhý den v Bostonu. Tohle budou dva zápasy, které rozhodnou. Je to i spravedlivější, že si to rozdáme mezi sebou. Že se nemusíme dívat na to, jestli někdo má zrovna lepší los, nebo horší.

Blogy brankáře Petra Mrázka  pro iSport.cz čtěte ZDE>>>

Bude to přímý souboj a my jej musíme zvládnout. Vyhrát. Je to vlastně jako sedmé zápasy play off. S Philadelphií, i s Bostonem. I když Phila má o dva zápasy méně než my. Spíš se rozhodne mezi námi a Bostonem. Ti měli deset zápasů zpátky strašně moc bodů, ale šest zápasů ze sedmi prohráli a najednou jsou v tom namočení taky. To se stává.

Kdo by třeba ze začátku sezony řekl, že bez šance na play off bude dlouho před koncem základní části Montreal? Po prvních patnácti, dvaceti zápasech jsme byli nějakých dvanáct bodů za nima a teď jsme patnáct před nimi. Rychle se to mění. Je to jen o tom, komu se podaří vyhrát klíčové zápasy.

Stabilní je letos snad jen Washington. Celou sezonu předvádí skvělý hokej. Mají 116 bodů, což je na dnešní vyrovnanost zápasů i klubů šílené číslo. Hrají opravdu dobře, zaslouží si to. Jejich brankář Holtby má už 47 výher a jedna mu stačí, aby vyrovnal Brodeura v rekordu vítězství za základní část. Chytá výborně, když potřebují, podrží je. Celou sezonu. Není to jen tak, že by se vezl. Washingtonu se daří a vyhrávají i proto, že je Holtby dokáže podržet, chytit něco navíc.

To teď budeme potřebovat i my. V kabině nás k tomu motivoval svojí návštěvou i legendární Gordie Howe. Slavil 88. narozeniny. Žádný proslov sice nevedl, ale potěšil nás, bylo super jej vidět. Pro Detroit toho udělal strašně moc, velká hokejová osobnost. Měl zdravotní problémy, ale jsme rádi, že je pořád mezi námi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud