Petr Mrázek
18. dubna 2016 • 10:40

Po nemoci už jsem dohnal, co jsem ztratil a kluci hráli výborně

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prvních dvou prohrách venku mě trenér poslal do brány. Byl jsem rád, těšil jsem se a chtěl jsem před naší vyprodanou arénou podat co nejlepší výkon. Snažil jsem se soustředit na každou střelu, kluci přede mnou hodně střel zablokovali, nedovolili soupeři moc šancí. Hráli výborně.



Po nemoci už jsem dohnal, co jsem ztratil. Těšil jsem se, každý zápas si užívám. A v play off obzvlášť. Po prvním zápase v Tampě (2:3) se dalo čekat, že Howie v bráně zůstane, je blbost něco měnit. Doma se to trenér rozhodl protočit a já byl samozřejmě rád, že jsem se do brány dostal.

V Tampě jsme sice dvakrát prohráli, ale v tom prvním zápase jsme soupeře v prvních dvou třetinách i přehrávali. Měli jsme více ze hry, více šancí. Ale ve třetí se to otočilo. A pokračovalo i ve druhém zápase, který jsme prohráli 2:5. Tampa hrála lépe, tlačili nás a my z toho dělali chyby.

Blogy Petra Mrázka pro iSport.cz čtěte ZDE>>>

Bylo znát, že hráli doma, výhoda domácího prostředí je tady velká. Fanoušci je hnali. Dobře napadali, hráli chytře. Jak v obranném pásmu, tak v útoku. Dokázali si vytvořit šance a proměnit je. My jsme se sice snažili jejich beky napadat a trochu jim to znechutit, nějaké šance jsme taky měli, ale předvedli dobrý hokej. U nás doma by to mohlo vypadat zase jinak, věřím tomu.

Hraje se ostře, ve druhém zápase ztratil Pavel Dacjuk několik zubů, ani jsem do levého rohu ze střídačky neviděl, jak k tomu přišel. Nějaký zub mu z ledu přinesli, ale Pavel pak v kabině ani neříkal, jestli nakonec našel všechny.

Jinak reprezentační trenér Vladimír Vůjtek oznámil, že na gólmany z NHL pro mistrovství světa čekat nebude. Přiznám se, že teď jsem to ani neřešil, máme play off. Neuvažoval jsem o tom. Pro ty kluky, co v přípravě jsou, je to ale příjemné. Ví, že si to o post jedničky rozdají mezi sebou. Komu se bude dařit, ten bude na mistrovství chytat. To je super pro ně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud