Petr Mrázek
24. ledna 2017 • 05:00

Dostávám až moc gólů po tečích, ale chci se držet své hry

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád jsme s Detroitem na spodních příčkách tabulky, i když jsme poslední dobou nějaké body udělali. Ztrácíme pět šest bodů, na pohled to nevypadá jako moc, ale týmy hrají proti sobě, je dvoubodový systém a moc se to nepohybuje. Snažím se být pozitivní, zůstat v pohodě, věřit si. Ze čtyř posledních zápasů, co jsem naskočil, jsme třikrát bodovali a já to odchytal podle mého dobře. Cítil jsem se výborně, i když je jasné, že pořád je co zlepšovat.



Dost gólů dostávám po tečích, po odrazech. Někdy fakt rozhodují maličkosti. Například v Dallasu jsme si za stavu 2:2 dali vlastní gól, to samé s Bostonem. Prohrávali jsme 0:3, vyrovnali na 4:4 a za minutu dostaneme další vlastní gól. To neovlivníte, tohle se v hokeji stává.

Pravda je, že takových gólů bylo poslední dobou hodně. Nedá se nic dělat, musíte jít dál. Za poslední sezony jsem docela změnil styl. S trenérem brankářů děláme na nových věcech, které jsem třeba do loňska nedělal. Abych v bráně tolik nelítal, byl právě v brankovišti silnější. Cítím se v tom výborně – jak pohybově, tak silou na brankovišti. Líp než před tím. Ještě k tomu přidat i čísla a hlavně týmové výhry. Radši bych vyhrával 6:4, než prohrávat 0:2, jak se nám nedávno stalo v Anaheimu.

Tam měl mimochodem dva body (1+1) Ondra Kaše, výborný talent. Má určitě šanci se prosadit, hraje výborně, daří se mu. Jsem rád, že se další Čech probojoval do NHL, navíc do takového týmu, jako je Anaheim.

Při zranění Howarda odchytal několik zápasů Jared Coreau. A chytal dobře, i když teď byl taky dvakrát střídaný. Je znát, že letos nehrajeme na špici, abychom měli absolutní pohodu. Jsme dole a je jasné, že na nás soupeři budou tlačit, všechno házet na bránu a čekat na teče a dorážky.

Jednoduché to teď nemá ani taková hvězda, jakou je Lundqvist v Rangers. Tím si prostě projde každý gólman. Nějakou těžkou dobou, těžkým obdobím. Jde i o to, jestli mu tým pomůže. Třeba i Price měl s Montrealem z poslední pěti zápasů po čtyřech gólech. Nebo Jake Allen, ten ani neodcestoval na zápas a dostal od manažera volno, aby si odpočinul. Nikdo se nevyhne chvílím, kdy se nedaří. Většinou to spadne na gólmana, protože je nejvíc vidět. I s tím se musí brankáři popasovat a dostat se z toho. Musíte být psychicky silný a věřit, že se to otočí. Proto se držím ve své hry a pokud možno jsem v pohodě.

Co mě docela naštvalo, byl nedávno článek na MLive.com. Prý jsem problémový a nechtěl jsem na tréninku zůstat s hráči, kteří se dávají dohromady po marodce. To není pravda. Na Floridě jsme měli ráno před zápasem trénink, led nebyl povinný. Jen kdo chtěl. Já tam byl s trenérem brankářů asi hodinu v pěti, šesti lidech a pak mi trenér řekl, že končíme. To bylo všechno. Skončili jsme, odešli a na ledě zůstali kluci, co nehrají.

Každý si může psát, co chce, je to jeho věc. Ale přiznám se, byl jsem naštvaný. Jestli se mnou má někdo problém, ať mi to řekne osobně a promluvíme si. Ne tohle. No nic, není důvod se rozhazovat, být z toho psychicky špatný. Dál makám a věřím.

Jako ostatní naši kluci. Ondra Pavelec se vrátil z farmy, jsem rád. Je zpátky v NHL a jsem přesvědčený, že se mu bude dařit. Bylo to vidět, ten jeho super zákrok proti Vrbatovi? To bylo něco, tohle vždycky brankáře potěší. I Michal Neuvirth je po zranění zpět, musí se do toho dostat. Snad mu hlavně zdraví vydrží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud