Radek Špryňar
10. března 2017 • 14:00

Edice „Krmenčík 2017“ není cool. Mistrovská Plzeň na to zatím doplácí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémy, kam se podíváš. Tak by se s klidným svědomím dala otitulkovat analýza jarního vstupu Viktorie Plzeň do jarní části ePojisteni.cz ligy. Ve Štruncových sadech se usídlil neklid, nervozita a nejistota. Pozice trenéra Romana Pivarníka se během titěrného období přesunula do zóny vážného ohrožení. Vládce posledních dvou sezon přišel o glanc. Tři zápasy: výhra, remíza, prohra.



Co nejvíc tluče do očí při pohledu na plzeňské snažení? Útočná sterilita.

Jestliže v prvním jarním kole proti Příbrami si Viktoria ještě dokázala připravit slušnou porci brankových situací, z kterých pohříchu vykouzlila jediný gól, partie ve Zlíně - a především na Slavii - z tohoto pohledu hrubě nezvládla. Záložní řada, která vždy byla pýchou viktoriánských tažení, nebyla schopná generovat prakticky žádné nebezpečné situace. Útočníci neexistovali.

Že je něco špatně, se ukazovalo už během zimní přípravy. S jediným opravdu těžkým soupeřem – CSKA Moskva – hrála bez branek. Festival šancí to rozhodně nebyl. Bez vstřeleného gólu odešla Plzeň i z prohrané generálky s jihokorejským Daejeonem (0:2).

Alarm se rozezvučel, světlo začalo blikat červeně. Proto Roman Pivarník sáhl k překvapivému tahu a na startu jara zahrnul důvěrou Tomáše Poznara, střelce pěti „zimních“ branek. Tah nevyšel. Na Slavii už stál na hrotu Michael Krmenčík. Výsledek byl ale stejný, tedy tristní.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Šlágr rozhodl Frydrych
Video se připravuje ...

Bohužel pro Plzeň: edice „Krmenčík 2017“ není „cool“.

Třiadvacetiletý borec, jenž si renomé produktivního útočníka vybudoval životním podzimem, zpackal přípravu. Vstřelil v ní jen jednu branku. Do druhé poloviny sezony vstupoval bez formy, připravený nebyl ani mentálně.

Po zápase s Příbramí, který jediným gólem rozhodl, se pustil do novinářů, jež ho kritizovali za hluché předzávodní období. Místo, aby výtky, které navíc nebyly nijak ostré, přijal, začal okolo sebe při první příležitosti kopat. Tak se po všech stránkách připravený sportovec prostě nechová.

Následující dvě utkání Krmenčíkovi nevyšla. Ve Zlíně ho po remíze 0:0 zpražil samotný Pivarník, na Slavii šel z placu v 68. minutě. Aktuální střelecká bída mistra jde hodně za ním. Tak to je, z toho se nevyvleče. Jsem vážně zvědavý, jak třiadvacetiletý mládenec zvládne zápas s Libercem. Pokud z hlavy vystrnadí uraženectví, pak může dojít k upgradu edice „Krmenčík 2016“.

Viktorii by se to v současném rozpoložení tuze hodilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud