Radek Špryňar
18. července 2017 • 21:45

V Plzni roste velký šéf, Tomáš Hájek ukázal geny vůdce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný kapitán Roman Hubník, pro předkolo Ligy mistrů vykartovaný Lukáš Hejda. Pořádná trhlina vznikla ve středu plzeňské obrany. Po střetu s Watfordem (0:1) si trenér Pavel Vrba může aspoň trochu odfouknout. Katastrofální situaci velmi dobře pochopil Tomáš Hájek, v hierarchii stoperů Viktorie muž číslo tři. Generálku odehrál famózně, sebevědomě, bez jediného kolapsu. I proto byla obrana Viktorie celkem pevná a ve středu defenzivy bylo čisto, jak po náletu uklizeček v pětihvězdičkovém hotelu.



Hájek cítí obří šanci, konečně může předvést, že Plzeň jeho nákupem trefila jackpot.

Má motivaci a zároveň moc dobře ví, že zrovna teď nemůže zklamat. Proto na sebe naložil zodpovědnost a chopil se role šéfa, kterou měl na předchozí štaci ve Zlíně. V Plzni se do takové pozice dostal poprvé a evidentně se v ní cítí komfortně. Má rád, když mužstvo může dirigovat, čímž se hráč jeho naturelu mnohem lépe dostane od prvních minut do hry.

V rakouském Wörglu bylo až k vrcholkům Alp slyšet Hájkův dunivý hlas. Naplno ukázal, že mu v těle kolují vůdcovské geny. Nebyla to z jeho strany žádná hra, choval se naprosto přirozeně. Tak, jak byl roky zvyklý ve Zlíně.

Přišlo mi, že i hráči okolo něj pochopili, že pětadvacetiletého stopera je správné respektovat a přijali ho za svého vůdce. Když je Hájek během mače s Watfordem pokropil výtkami, nikdo se s ním nepustil do hádky. Spíš uznal svoji chybu a se sklopenou hlavou, vědom si svého provinění, odběhl na svoji pozici.

Pokud Hájek pojede i nadále ve vysokém výkonnostním režimu, Plzeň může z jeho schopností na startu sezony pořádně vytěžit.

Máme na to, abychom přes Bukurešť postoupili! Hecuje Matějů
Video se připravuje ...

Vrba o posilách pražských "S": Je to jejich věc. Věřím, že je potrápíme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud