Radek Špryňar
21. července 2017 • 13:45

Má Schick zůstat v Sampdorii? ANO, potřebuje hlavně klid

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odpovím hned na úvod: Patrik Schick musí zůstat v Sampdorii. V tuhle chvíli – rozuměj po krachu jednání s Juventusem – je třeba eliminovat všechna rizika, která mohou mít negativní vliv na další budoucnost hráčovy kariéry. Jednadvacetiletý bourák potřebuje zase najít oázu klidu. A na světě existuje jen jedno takové místo – v Janově.



Těžko si obyčejný smrtelník dovede představit psychické vypětí, které Patrik Schick prožil v posledních týdnech. Dennodenní spekulace o bombastickém přestupu do Juventusu člověku ubírají na náladě. Obzvlášť, když se věci nevyvíjejí dle představ, což útočník moc dobře věděl.

Do toho plnění povinností napříč reprezentacemi, odlet na vyčerpávající zdravotní testy do Turína, které odhalily jakousi vadu v hráčově srdeční činnosti. Logicky vás pohltí strach. Nejprve o sebe, pak o kariéru, nebo možná obráceně. Ale to je vlastně fuk.

Jen chci podotknout, že Patrik Schick si prošel obrovsky náročným obdobím a dle mého úsudku není zrovna moudré se za každou cenu tlačit do „dealu“. Útočník potřebuje hlavně odhodit stres, a to se mu může povést jen v Sampdorii - v prostředí, které detailně zná.

Jakýkoliv jiný přesun s sebou nese zbytečná rizika, která mohou negativně ovlivnit Schickovu výkonnost v příští sezoně. To by si měli všichni zainteresovaní hodně rychle uvědomit.

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud