Radko Gudas
18. prosince 2017 • 17:45

Disciplinárce už nedám šanci! Na Vánoce se těším, snad Neuviho nevymění

Autor: Radko Gudas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je super, že zase můžu nastoupit a že vyhráváme. Tím, že jsem po celou dobu svého desetizápasového trestu mohl trénovat, byl můj návrat jednodušší. Neztratil jsem žádný čas jako třeba při zranění. Když hráče distancují v NFL, nesmí se k mužstvu ani přiblížit. V hokeji takové pravidlo není, každý tým to může řešit jinak. Jsem jenom rád, že jsem mohl být dál součástí mužstva, i když jsem nesměl nastoupit. Když jsme jeli na delší trip jako Calgary, Edmonton, Vancouver, tak všichni.



Není žádná zábava zůstávat po každém tréninku na ledě třicet, čtyřicet minut a jezdit sem a tam. Tři týdny jsem vedle běžného tréninku strávil kondičním bruslením a posilováním.

Buď jsem se mučil sám, nebo s někým, kdo na mě zbyl. Kluci po zranění nebo ti, co nehráli. Jakmile jsem se vrátil do zápasu, nebyl jsem zpočátku úplně jistý.

Ovšem stačily jedna, dvě nahrávky a dostal jsem se do toho. A utkání proti Buffalu bylo dokonce jedno z těch hodně vydařených.

Ještě jsem nezažil, abychom desetkrát po sobě prohráli a pak se to úplně otočilo. Předtím jsme ale měli někdy taky dost smůlu, trefili čtyři, pět tyček, nepadlo nám tam nic a prohráli jsme třeba 1:2. Teď se vezeme na vítězné vlně, vyhráli jsme šestkrát za sebou. Přestali jsme se bát, uvolnili se a klape to. Vůbec by nevadilo, kdybychom teď deset zápasů v řadě vyhráli a dostali se nahoru. Máme pořád co dohánět, naše divize je jedna z nejvyrovnanějších.

Během šňůry nezdarů se párkrát zmínili, že mužstvu chybím. To mě těšilo, na druhou stranu asi největší trest pro mě byl právě v tom, že bych kolikrát kluky rád podpořil, jenže jsem nemohl, protože jsem se nechal distancovat. Taky si ze mě kvůli tomu dělali srandu, hlavně Voras s Neuvim na mně nenechali nit suchou. Ale kdybych je nezajímal, asi by něco nebylo v pořádku.

Radko Gudas dostal za sekyru trest na deset zápasů a finanční postih
Radko Gudas dostal za sekyru trest na deset zápasů a finanční postih

Kdo mě zná, tak ví, že takové zákeřné zákroky hokejkou nejsou můj styl. Sám to odsuzuju, jenže taková blbá náhoda se prostě stane. Fyzicky budu hrát dál, jen se musím mírnit a dávat si pozor. Nesmím se dostat do situace, kdy mě zase může posuzovat disciplinárka. Musím hrát tak, abych jim k tomu nedal šanci. Bylo mi řečeno, že jsem do toho dal při tom zákroku určitou sílu. Ale já jsem dával hokejku na led, ani jsem nevěděl, kde ten hráč je.

S generálním manažerem jsme se shodli, že v tomhle mají díry. Úder nebo píchnutí s úmyslem někoho zranit je horší, přitom padly mírnější tresty. To jsem těžko skousával. Ale nechci se v tom rýpat.

Nedávno u nás hrálo Toronto a jejich kouč Mike Babcock posměšně tleskal rozhodčím, když vyhodili jejich centra z buly. Myslím, že v NHL pískají všude stejně. Nám se tohle stává taky, jejich hráče vykázali oprávněně. Jenže my z toho dali náhodou gól, takže byl oheň na střeše. Navíc si stěžoval Babcock. Přišlo mi to pomalu jako v Čechách, když začne nadávat Růža...

VIDEO: Kvůli tomuto zákroku si Radko Gudas deset zápasů nezahrál

Doufám, že Neuviho nevymění

Objevily se zvěsti, že se Flyers chystají vyměnit Michala Neuvirtha. Trejdy se řeší každý rok, pokaždé je někdo jiný na talíři. Neuvi tohle prožívá druhý rok po sobě. Já se to dozvěděl, až když volal táta, že to vyšlo v Čechách. My sami nic takového neřešíme, víme, jaký tenhle byznys je. Ovšem z osobních důvodů i kvůli našemu týmu doufám, že Neuviho nevymění.

Nikdo nemá nic jistého, ale myslím, že s Michalem jsou v klubu spokojení. Nevím, proč by ho měli dávat pryč. Taková brankářská dvojka, jakou máme my, se hned tak nenajde, umí odchytat luxusní zápasy.

Za těch sedm, osm let jsem si zvyknul, že Vánoce probíhají na rychlovku. Hrajeme teď každý druhý den, vrátíme se 23. prosince, do 27. bude volno. Cukroví baštím už dva týdny. Když v polovině listopadu přiletěla manželka, babička po ní poslala pár marokánků. Takže uzobávám, vánoční atmosféru mám v podstatě měsíc. Moc se těším. Bude bramborový salát, kaprům tady neholdují, takže to odnese nějaká mořská ryba. Ale chybět nebudou řízky a hlavně, sejdeme se celá rodina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud