Romana Barboříková
4. ledna 2017 • 07:59

Na Strachovou je zkrátka spoleh, i když to třeba trvá trochu déle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netají se touhou získat ke konci své kariéry malý křišťálový glóbus za slalom. To připomněla Šárka Strachová i před startem této sezony. Kdo by ho taky nechtěl? Vždyť kvůli tomu ti nejlepší lyžaři ve Světovém poháru závodí. A česká slalomářka mezi ty nejlepší rozhodně patří.



Jenomže k tomu alespoň se zisku trofeje přiblížit, je potřeba jedna důležitá věc.Pravidelně se umisťovat na stupních vítězů. A to se Strachové v sezoně 2016/17 až do úterka nedařilo. Vždy tomu zabránila nějaká drobná chybka, které si byla lyžařka vědoma. Brala to pozitivně. „Víme, na čem máme pracovat a co zlepšovat,“ prohlašovala.

Je pravdou, že závodit v době, kdy nic nebrání startům Američanky Mikaely Shiffrinové, je těžké. Ale v úterý v Záhřebu se ukázalo, že i suverénka disciplíny si prostě někdy vybere slabší chvilky a závod nedokončí. A i toho je potřeba využít.

Mistryně světa z roku 2007 se šance chopila a bylo z toho třetí místo a zároveň první pódiové umístění v sezoně. Chce to ale dál si věřit a předvádět takové odvážné jízdy, jako tomu bylo v Chorvatsku. Strachová je totiž známá tím, že zejména druhé jízdy méně pouští a jede jakoby na jistotu, hlavně neudělat chybu a posbírat body. A výsledkem toho bylo v této sezoně to, že si Češka většinou ve druhém kole oproti prvnímu o příčku pohoršila.

Teď má ale díky úspěchu potřebné sebevědomí a sílu na to, aby nezůstalo jen u toho jednoho třetího místa. A na Šárku bývá spoleh. V předchozích sezonách nezůstávala pouze u jedné „bedny“. A i když si teď museli její příznivci i ona sama na úspěch počkat o něco déle, než bývá zvykem, dočkali se.

Strachová zkrátka i v pokročilejším lyžařském věku má svým mladším soupeřkám ještě co ukázat. A nejen ona, ale také Slovenka Veronika Velez-Zuzulová, která je stejně stará jako česká závodnice. Rodačka z Bratislavy má letos famózní formu, na její jízdy je radost se dívat. A navíc díky stabilitě svých výkonů už šlape na paty i Shiffrinové. Vypadá to, že recept na to, jak dohnat zdánlivě nedostižnou Američanku letos našla právě zkušená Slovenka.

Slovenské slalomářky Veronika Velez Zuzulová a Petra Vlhová si připíjejí se Šárkou Strachovou
Slovenské slalomářky Veronika Velez Zuzulová a Petra Vlhová si připíjejí se Šárkou Strachovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud