Romana Barboříková
26. března 2017 • 12:31

Samková, Ledecká a Strachová? I malé hory umějí stvořit velké závodnice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyto tři sněhové dámy dělaly v uplynulé sezoně českým fanouškům snowboardingu a lyžování radost, Ledecká dokonce oběma skupinám současně. A to přitom všechny vzešly ze stejného prostředí, kde nejvyšší vrchol měří pouhých 1603 metrů nad mořem a pořádné sjezdovky vhodné pro trénink na světové úrovni aby jeden pohledal.



I tak se můžeme chlubit olympijskou vítězkou ve snowboardkrosu, dvojnásobnou mistryní světa v alpském snowboardingu a mistryní světa ve slalomu v alpském lyžování. A po včerejšku také dvěma letošními držitelkami křišťálového glóbu pro vítězku Světového poháru. To pro malou zemičku, kterou v těchto disciplínách válcují alpské země a další státy s mnohem lepšími podmínkami pro přípravu, ať se to týká hor, nebo financí, není málo.

A kdo ví, čeho se můžeme dočkat v příštím roce, kdy se konají olympijské hry. Samková zapracuje na startech, které jsou její dlouhodobou slabinou kvůli problémům s rameny. A i když se jí letos znovu nevyvedlo mistrovství světa, díky prvenství ve Světovém poháru bude patřit v Pchjongčchangu k favoritkám.

Díky tomu, co v této sezoně předvedla Ledecká , se ani ona nálepky s nápisem Favorit nezbaví. V olympijské disciplíně - paralelním obřím slalomu vyhrála MS. Navíc i s handicapem v podobě menšího počtu odjetých závodů kvůli účasti v lyžařském SP stejně nakonec ovládla celkové pořadí „svěťáku“ v alpském snowboardingu.

Ačkoliv horší tréninkové podmínky v porovnání se světovou špičkou mají všechny tři, nejvíc patrné je to u lyžařky Strachové .

I ona ale letos, ve svých 32 letech, ukázala, že pokud máte dostatečnou píli a jste profesionál každým coulem, nemůže vás to zastavit.

Máme se tak na co těšit. Má to ale své podmínky. V případě Samkové a Ledecké je jednou z těch nejdůležitějších zdraví.

U Strachové pak bude záležet na tom, zda se rozhodne do kolotoče závodů nastoupit ještě i v další zimě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud