Romana Barboříková
28. března 2017 • 19:30

Konec kariéry Strachové? Česku rostou další naděje, ale potřebují čas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

No řekněte, nebyl to krásný pohled? Horní polovina těla se prakticky vůbec nehnula, lyže, které měla obuté Šárka Strachová, jakoby prakticky bez námahy jejich nositelky samy vykroužily oblouky. Samozřejmě jen jakoby. Při jízdách se lyžařka hodně nadřela. A co teprve v trénincích, kde na tento oku lahodící výsledný produkt tvrdě trénovala. 



Neznala skoro nic jiného, než dřinu, dřinu a zase dřinu. A samozřejmě potom ten slastný pocit, kdy za někdy až muka v tréninku přišla sladká odměna v podobě medailí. A že těchto momentů nebylo v případě Strachové zrovna málo.

Jen si to vezměte: na mistrovství světa zlato, stříbro, bronz, bronz. Na olympiádě bronz. Tím se žádný český lyžař pochlubit nemůže. A kdo ví, jestli se to někomu z Čechů ještě podaří?

Lyžařská legenda ukončila kariéru. Šárka Strachová došla až na vrchol
Video se připravuje ...

Vloni ukončil kariéru Ondřej Bank, nyní skončila další výrazná osobnost tohoto sportu v Česku. A co teď? Paběrkování? Ano, takové výsledky, jakých dosahovali tito dva, asi v příští sezoně žádný z jejich následovníků mít nebude.

Holt namlsaní fanoušci teď budou muset být vděční za každý drobeček sušenky z kolekce bodů ve Světovém poháru. Už v uplynulém ročníku SP je získávala v celkem velké míře česká obojživelnice Ester Ledecká, která může jít ještě výš.

I další české slečny občas nakoukly mezi top 30 závodnic. Z mužů je zase stálicí SP Kryštof Krýzl, který měl letos i smůlu na zranění, za jeho zády už povykukují mladíci jako Jan Zabystřan a Filip Forejtek.

Šárka Strachová o konci úspěšné kariéry: Tělu i duši se ulevilo
Video se připravuje ...

Ještě si asi párkrát řekneme: Šťastný nový rok, než tito mladíci získají potřebné zkušenosti, ale plamínek svíčky na konci tunelu plane.

A pokud k jejich výkonům občas svou radou přispějí i osobnosti jako právě Ondřej Bank či Šárka Strachová, určitě jim to půjde lépe. Ani jeden se tomu nebrání. Bank už letos fungoval jako konzultant v týmu Ester Ledecké, i Strachová při svém loučení prohlásila, že ráda poradí.

Takže osušme slzy, které nejedno oko uronilo, a věřme v lepší budoucnost. A popřejme těm, kteří se tolik zasloužili o dobré jméno českého sportu všechno nejlepší ne ke konci kariéry, ale do začátku nového života.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud