Stanislav Hrabě
16. června 2015 • 16:12

Dušan Uhrin mladší na lavičku v Edenu? Další pokus Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia Praha konečně ulovila trenéra, který odpovídá její tradici, ambicím, tužbám fanoušků. Dušan Uhrin mladší je odborník, který splňuje nejnáročnější kritéria. Osvědčil se na české půdě, poznal zahraničí, kde se neztratil a dobyl nejeden úspěch. To se cení, českých trenérů, kteří by se prosadili za hranicemi, není mnoho. Takže trefa. S jedinou, ale důležitou poznámkou. To samé se říkalo, když před rokem nastupoval Miroslav Beránek.



I on měl za sebou velice úctyhodnou trenérskou kariéru, zdobil ho titul mistrů Evropy do 21 let, působil jako asistent u reprezentačního týmu, vedle kazašský nároďák, chlubí se maďarským titulem. Hle, jakého borce po letech tápání Slavia ulovila. Koncepční práce na tři roky, znělo ujištění od vedení klubu při podpisu smlouvy.

Za rok bylo všechno jinak, Beránek byl propuštěn. Naděje vzbuzovali i jeho předchůdci. Trenér Petr Rada draze vykoupený z Teplic, jenž před tím seděl dokonce na lavičce české reprezentace. Zkušený Miroslav Koubek odlouděný od reprezentačního mládežnického výběru, který nyní triumfoval v lize s Viktorií Plzeň. Nizozemský legionář Alex Pastoor, jenž měl do Edenu vnést evropskou modernu s neutuchajícím útokem v systému 4-3-3.

To všechno byly velké trefy, které měly zajistit rozkvět slávistického týmu. Nestalo se.
Slávistické tápání rozhodně není v trenérovi. Přesto si všichni fanoušci červenobílých si toužebně přejí, aby to konečně vyšlo. Zklamání už prožili dost. Ale po zkušenostech z minula jsou připraveni na další.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud