Stanislav Hrabě
20. června 2016 • 15:50

Odchod Latky ze Slavie není nečekaný, ale musí být důstojný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán a dosud velká opora Martin Latka ve Slavii Praha s největší pravděpodobností končí. Pro mnohé fanoušky to může představovat šok. Ale není to nic nečekaného, jde jen o logické vyústění jeho pozice. Přestože mu byla pro jarní ligovou část svěřena kapitánská páska, nastupoval minimálně a důvodem nebyly jenom zdravotní neduhy, které už delší dobu sužují. Přednost dostávali mladší a podle trenéra i lepší, byť byl obrovitý stoper fit a připraven nastoupit.



Přesto byla jeho přítomnost nadále významná, jako nepřehlédnutelná osobnost, která měl v nohách angažmá v anglické Premier League, německé bundeslize a reprezentační start, měl v šatně na spoluhráče kladný vliv, což vedení klubu nikdy neopomnělo zdůraznit.

Po letním doplnění kádru se Latkova hráčská pozice ještě pohoršila. Přišel kamerunský legionář Michael Ngadeu Ngadjui, odchod Simona Deliho se odsouvá na pozdější dobu, konkurence ve středu obrany značně zhoustla. Latka by v ambiciózním souboru neměl zaručenou ani lavičku náhradníků. A jaký to je vůdce a kapitán, když své přednosti nemůže dokázat na hřišti? Jeho vliv by se rychle vyleptal.

Nastal čas tudíž odchodu, jakékoli další setrvání v klubu, který mu prorostl do srdce a vždy byl ochotný přispěchat a pomoci mu, by se stalo nedůstojným.

Teď jde o to, jak se s ním Slavia rozloučí. Vzhledem k prokázaným službám by to mělo být co nejdůstojněji. V době, kdy se dere do popředí české ligy a má v plánu zanechat stopu i na evropské scéně, na lidi, kteří se od ní neodvrátili ani v těžkém období, by zapomínat neměla.

Martin Latka navždy totiž zůstane slávistou, jenom konec kariéry, která nebyla nikterak marná, se pokusí úspěšně ukončit někde jinde. Jeho odchod z Edenu by neměl proběhnout ve zlém. 

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud