Stanislav Hrabě
29. března 2017 • 13:28

Šilhavého uhlazené výstupy před derby? Ani opatrnost není slabost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je příliš slabý, zdůrazňovalo vedení Slavie Praha, když koncem srpna loňského roku lákalo Jaroslava Šilhavého, aby převzal po odvolaném Dušanu Uhrinovi mladším A mužstvo. Obávalo se, že trenér, který vystupuje vždy uhlazeně a vyhýbá se silnějším slovům natož odsudkům, nezvládne šatnu plnou drahých akvizicí, kterou pražský tým za přispění peněz čínského investora nakoupil s cílem vyletět nejen do českých fotbalových výšin. A na takové cestě není prostor pro sentimenty.



Oponoval, že slušnost není slabost. Dokládal, že si na předchozích štacích, se Slovanem Liberec bral i český mistrovský titul, dokázal s nezbedníky poradit, nezamazali mu kolektiv. Jen je srovnával jinými metodami. Nemusel je seřvat a trhat jim teatrálně smlouvu, když postačilo prosté oznámení o přeřazení do B mužstva. A k tomu i chlapské podání ruky na důkaz, že nejde o vzájemné osobní nepřátelství, ale takový jedinec v jeho mužstvu působit nemůže.

Stejně tak mluví před derby. Žádná nabubřelá slova o drcení decimovaného soka, holedbání se přepychovým kádrem vyšperkovaný reprezentanty několika světadílů, který nabral v jarní sezoně záviděníhodnou formu. Slova opatrná, chápavá, pro mnohé až zbabělá. Ale pasují k němu, ani opatrnost není slabost. 

Jaroslav Šilhavý uznává, že Slavia je v derby favoritem, ovšem ke každému vyjádření připojuje pro něj typické ´ale´. Je si vědom, že utkání může ovlivnit spousta nepředvídatelných i předvídatelných okolností, či chyby hráčů, které ovšem z lidského hlediska umí i pochopit.

Nejde však o alibi. To vzhledem k postavení obou týmů v tabulce a možnostem Slavie ani žádné není. A Šilhavý ho také nehledá. Před derby mluví jen tak, jak je po celou trenérskou kariérou zvyklý. Jedno však slíbil: mužstvo nachystá a jakékoli podcenění soupeře nedovolí.

Šilhavý: S Radou jsme kamarádi, v neděli ale budeme soupeři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud