Štěpán Filípek
3. listopadu 2016 • 15:09

Liga mistrů je jasně nejvíc. Tak si ten sen o ní braňme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na perspektivu, že český fotbal bude mít ještě těžší, ba prakticky až zahrazenou přímou cestu do Ligy mistrů, lze nahlížet s použitím různé logiky. Plán bohatých a mocných klubů, které se chtějí bít hlavně mezi sebou, a vydělat tak ještě víc peněz, je nutné například přijímat smířeně a realisticky. S tím, že si zároveň dobře spočítáme, že Evropská liga vlastně přináší jistější a díky počtu účastníků znásobené zisky i možnosti sportovního postupu.



Chápu, jenže: Liga mistrů je NEJ soutěž, maximální výzva, která přináší prestiž, ty nejlepší soupeře, na něž se těší diváci, příležitost konfrontace s nejlepšími, specifickou atmosféru, jež povyšuje fotbal na top společenskou událost. I mnohé zápasy druhé evropské soutěže stojí za to, ale pořád je to nezměrný rozdíl.

A nejde jen o tohle. Pokud se vrátíme k penězům, vedle obří prémie za postup se vyplatí bojovat o každý bod, protože to přináší další miliony, důležité zvlášť pro kluby tuzemské provenience. Ofenziva českých mužstev v Evropské lize nota bene může probíhat i tak.

Proto bych se tomu, aby se Liga mistrů vzdálila, snažil všemi prostředky spolu s jinými srovnatelnými zeměmi bránit. Nebo jinými slovy: nevzdat se jí snadno. Už jen pro vydobytí co nejlepších ústupových podmínek. Jakkoli sílu mají jiní a nakonec by to skončilo třeba jen na úrovni diplomatického gesta…

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud