Štěpán Filípek
6. dubna 2017 • 15:12

Penalta v derby přikryla Julínkovu „operaci“ Teplic. Stejně jako komise

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyústilo to v poněkud tragikomické dohady, jestli fotbalové Teplice pozdě podaly ke komisi rozhodčích protest proti počínání rozhodčího Pavla Julínka v zápase v Plzni (2:2), nebo to byla „jen“ stížnost jejímu předsedovi. V tom, že B je správně, neměli možná úplně jasno ani všichni na severu, ale na tom nesejde. Důležitější je, že k nespokojenosti měli pádný důvod a není to žádné brečení. K pláči je spíš to, že se evidentními přehmaty na odpovědných místech nezabývali.



Rozhodčí Pavel Franěk nesobecky, ovšem nechtěně prokázal svému kolegovi Julínkovi velkou službu. Tím, že se nechal oklamat a odpískal last minute penaltu, jež rozhodla o remíze v pražském derby, odsunul podivuhodné dění v zápase Teplic na vedlejší kolej, ba rovnou do depa.

Špatný vtip je totiž v tom, že v tomhle utkání nedošlo na nějaký „zářez“ typu nesprávně nařízeného pokutového kopu. Na říznutí však ano a opakovaně při (ne)posuzování ostrých zákroků, které řízly do teplického mužstva. A které dokážou účinně jeden z týmu zabrzdit, aniž by se to pak řešilo jako obrovský skandál. 

Plzeň - Teplice: Kopic fauloval Nivalda, rozhodčí nepískal a hra pokračovala
Video se připravuje ...

Ať už to byl zjevný záměr, nebo neumětelství, samy Teplice vydaly sáhodlouhý seznam, který není třeba opisovat. Často se stává, že kluby si stěžují na vše možné a svádějí vinu za prohry či remízy na muže s píšťalkou či praporky, ale myslím, že v tomto případě všechno sedí.

Sám jsem se divil, že prošlo nebo nebylo adekvátně potrestáno tolik zákroků jako strčení do protihráče, ostrý skluz zezadu nebo – a to především – rána do krku, kterou uštědřil útočník Marek Bakoš, a přivolal tak na sebe obvinění ze zákeřností.

Plzeň - Teplice: Au! Bakoš trefil Filla loktem do krku
Video se připravuje ...

Příslušná komise se musí takovou „operací“, která by jistě našla ohlas i u někdejšího stejnojmenného ministra zdravotnictví, zabývat sama od sebe. Ne že ji na to někdo musí upozorňovat. Jenže místo toho, aby to udělala, rozebrala Julínkův metr a vynesla adekvátní verdikt, vyexpedovala obratem tohoto sudího na další ligový zápas Bohemians s Jihlavou. Zrovna v době, kdy si její šéf Michal Listkiewicz pochvaluje, jak ubylo nářků klubů nad sudími. Jenže když se teď Teplice ozvaly, nikdo to neslyší. Nebo slyšet nechce.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud