Tereza Janovská
19. března 2017 • 19:00

Prohra Pudilové v UFC nic neznamená. Dokázala, že na to má

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buldok, který se bezhlavě žene za výhrou. Přesně takový dojem udělala příbramská bojovnice Lucie Pudilová během svého debutu v UFC. Pokud jste se dívali na páteční vážení, záběry z focení nebo na její nástup, museli jste si myslet, že ji na první pohled sebevědomá Lina Länsbergová doslova seřeže. Přestože z Pudilové sálala nervozita, po první ráně na všechno ostatní zapomněla a soustředila se jen na svůj zápas. A to je přesně to, bez čeho nemáte ve slavné UFC šanci na úspěch.



Lucie Pudilová předvedla ve svém debutu v UFC něco neskutečného. Už jenom tím, že se do prestižní organizace vůbec probojovala, dokázala, že se tvrdá dřina a chuť na sobě pracovat vyplatí. Že je možné se z obyčejné MMA bojovnice z Příbrami probojovat až mezi světovou elitu.

Stát vedle skvělé Mieshy Tateové, slyšet své jméno z úst slavného Bruce Buffera nebo bojovat před zraky desítek tisíců lidí? To všechno stihla teprve dvaadvacetiletá Pudilová během pár dnů. Splnil se jí sen a dokázala si ho užít naplno.

Smlouvu podepsala v pátek 11. března, jen o sedm dní později už stála v oktagonu a čelila své zatím nejtěžší výzvě v dosavadní kariéře. Krátká příprava? Nervozita? Těžká a zkušená soupeřka? Z ničeho z toho se však Pudilová nerozklepala. Ano, nervozita na ní byla více než patrná, ale jak začal zápas, hodila všechno za hlavu a soustředila se jenom na boj. A přesně tak to má být.

Před zápasem na ní sázkové kanceláře vypsaly kurzy dosahující okolo 2,8. I diváci v aréně byli hlasitější při nástupu Liny, než Lucky. Během samotného zápasu ovšem museli chtě nechtě otočit. Nejmladší bojovnice v celém galavečeru totiž předvedla ve třetím kole opravdu fantastickou řežbu a poté, co byla za vítězku označená pětatřicetiletá Länsbergová, se ozval z tribun pískot.

Pokud by se vyhlašoval vítěz po celém zápase, Pudilová by vyhrála jasně. Stačilo se podívat na obě bojovnice po posledním gongu. Zatímco měla Češka jen pár šrámů, Švédku by zřejmě nikdo nepoznal. Nateklé oko, opuchlý obličej a krev všude možně. Přesto označili sudí Länsbergovou za vítězku. Právem, nebo se stala Pudilová obětí nespravedlnosti? Možná obojí.

První dvě kola byla vyrovnaná, ve druhém sice Lina poslala Lucii na zem, nic zásadního tam však nepředvedla. Ve třetím Pudilová sice jasně vládla a zápas měl asi skončit remízou, třem rozhodčím to však nestačilo a všichni tři ho obodovali 28:29.

Na výsledku ale zase až tak nezáleží. Jak po zápase řekla Länsbergová: "Lucie, já si myslím, že skutečnou vítězkou jsi ty." Je tomu tak. Papírově sice ne, ale dokázala něco neskutečného. Dokázala, že na UFC má. Že dokáže odolávat i těm nejlepším a pokud bude dřít dál, svět MMA o ní ještě uslyší.

Lucie Pudilová byla po prohře viditelně zklamaná
Lucie Pudilová byla po prohře viditelně zklamaná

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud