Tomáš Hertl
28. února 2017 • 10:21

Bye Week v NHL a dárek hvězdě. Marleau od nás dostal žraločí zub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlásím návrat z takové menší dovolené. V posledním týdnu jsme měli pět dní volna, bez tréninků i zápasů. Je to v NHL novinka a takovou pauzu si během základní části vybere každý tým. Musím říct, že to bylo docela příjemné.



Vyrazili jsme s přítelkyní na tři dny do mexického města Cabo a bylo to super. Celkem jsme tam byli z mužstva tři, ještě Joel Ward s partnerkou a Joe Pavelski s manželkou a synem. Vidíte, že spolu držíme i mimo led, tahle parta je vážně super.

Vedle koupání jsme vyrazili i na ryby, byl to prostě relax a spousta legrace. Vím, že někteří trenéři nevidí tuhle přestávku v programu rádi, ale pro nás je to svátek. Vzácný čas, který můžeme strávit s našimi blízkými.

Každopádně teď už jsme zpátky v práci. V sobotu to bylo první třetinu ve Vancouveru trošku náročné zase rozhýbat nohy a dostat se zpátky do hry. Naštěstí oni byli ve stejné situaci, takže to nebylo úplně znát.

Podařilo se mi i skórovat. Nebylo to tak náročné, počkal jsem si před brankou na puk a dával to skoro do prázdné. Ale to víte, že to potěš í .

Zvlášť právě ve chvíli, kdy se vracíte po nějakém odpočinku. Člověk vždycky získá sebevědomí a hned je to znát.

Máme před sebou v základní části poslední měsíc a kousek a ještě to chce zabrat. V tabulce jsme na tom sice celkem dobře, ale je potřeba vybudovat si pozici do play off . Začínat doma je v každé sérii hodně důležité. Tak snad udržíme vítěznou vlnu.

Jinak bych chtěl ještě jednou poděkovat všem lidem, co dorazili na náš domácí zápas proti Floridě věnovaný České republice. O té akci jsem se dozvěděl někdy na podzim a bylo to perfektní. Tolik našich vlajek na rozbruslení jsem na NHL ještě neviděl.

Mrzí mě, že jsem si nemohl promluvit s každým zvlášť a rozdat víc podpisů. Ale bylo tam asi pět set lidí a bohužel jsme neměli tolik času. Alespoň máme společnou fotku na ledě, která vznikla po utkání a mám z ní velkou radost.

Jaromír Jágr slavil ten den narozeniny, navíc získal 1900. bod v NHL, tak jsem mu gratuloval ke všemu najednou. Ale na ledě se zrovna my dva nějak často nepotkáme, oba jsme na křídle a těch možností něco prohodit a rozebrat moc není.

Když už jsme u milníků. I v našem mužstvu máme co slavit. Už před nějakou dobou vstřelil 500. gól Patrick Marleau a všechny v jednom dresu, což je v dnešní době hodně cenné. Takovými věcmi pak samozřejmě žije celá kabina, je to až neuvěřitelný počin. Úžasné u toho být.

Takže jsme se s klukama složili a dali mu dárky. Jelikož má rád i sportovní střelbu ze zbraní, tak jednu dostal. A pak kvůli tomu spojení se Sharks ještě žraločí zub, největší, který bylo možné koupit. Je to takové malé ocenění a poklona, kterou mu můžeme dát.

Teď je na řadě Jumbo, tedy Joe Thornton. Dvě asistence mu chybí do tisíce, neskutečná suma. I mně připravil spoustu tref, je opravdu mimořádný a držím mu palce, ať nečeká nijak dlouho. Ale pokud budeme pokračovat v nastaveném tempu, tak to bude rychlovka.

Ještě je tu jeden chlap, o kterém všichni mluví. Brent Burns. Má 27 gólů z beka, je třetí v kanadském bodování a tlačí na Crosbyho s McDavidem. To ani nejde popsat, jak on momentálně hraje. Cenu pro nejlepšího obránce už mu asi nikdo nesebere, i kdyby už nenastoupil.

Super je, že od těhle hvězd jde i největší sranda. Takový Jumbo si ten hokejový život vysloveně užívá, vtípky to je jeho. Kolektiv je tu prostě jedinečný. A proto taky jsme, tam kde jsme.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud