Tomáš Podvín
14. července 2015 • 22:07

Sparta má stále na čem pracovat. Na její hru se ale dobře dívá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta má za sebou další přípravný zápas a tím další zkoušku nového systému 3-5-2. A svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného proti Vitesse Arnhem (1:1) obstáli. Přestože se nevyvarovali chyb, předvedená hra musela fanoušky bavit.



Ščasný si pro duel s nizozemským týmem připravil opět několik překvapení. Ve stoperské trojici nastoupil vedle Romana Poloma a Costy záložník Lukáš Vácha. Jeho místo defenzivního záložníka zastal tvořivý Marek Matějovský.

Tenhle experiment ovšem příliš nevyšel. Obrana hlavně zezačátku několikrát zazmatkovala, pochopitelně ji nepomohl ani brzký inkasovaný gól. Matějovský byl pro změnu často nedůrazný, bylo vidět, že jeho místo je více vpředu.

Reakce týmu ale byla velmi pozitivní. Sparťané se nedali, dál makali naplno a brzy přišly i jejich šance. K nim si pomohli především skvěle zvládnutým napadáním. Zatáhnutí na vlastní polovinu? Vůbec ne. Fotbalisté pražského celku byli hodně aktivní a diváci to několikrát ocenili.

Celkově byla sparťanská hra o kus pohlednější než za éry Vítězslava Lavičky. Jak Ščasný avizoval, odpadlo zbytečné držení míče na vlastní polovině a naopak přibyly rychlé náběhy, kolmice a přímočarost. Tedy věci, které jsou pro fotbal na evropské úrovni naprostou nutností.

Sparta načala v přípravě bez přehánění revoluci. Pokud se nezastaví a nezalekne se prvních nezdarů, které určitě dříve či později přijdou, může být úspěšná. A to nejen doma, ale i ve vytoužené pohárové Evropě. A fanoušci jistě ocení nejen body, ale i atraktivní cestu, kterou pro ně chce Sparta dojít.

Dočkalovi ruply nervy! Udeřil protivníka do břicha a šel ze hřiště
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud