Tomáš Podvín
18. února 2016 • 23:19

Krasnodar jako falešný favorit. Sparta ho předčila ve všem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný měl pro FK Krasnodar pouze slova chvály, dokonce ho označil za tým, který by klidně mohl celou Evropskou ligu vyhrát. Takový klub ale na Letnou ve čtvrtek nepřijel. Krasnodar, jak se prezentoval v Praze, byl mdlý, pomalý, bez potřebné ofenzivní kreativity a kvality. Naopak Sparta, přestože v této sezoně několik těžkých bitev nezvládla, se tentokrát připravila výborně.



Nenápadný moment v 69. minutě krásně ilustroval hru Krasnodaru v celém zápase. Dva ofenzivní hráči ruského celku se srazili nad míčem a ten se odrazil k volnému sparťanovi. Okamžitá snaha získat ho zpět? Ani náhodou, oba fotbalisté se nejdříve pohádali a až pak se klidným tempem začali vracet.

Není proto divu, že Sparta zápas vyhrála. Zcela zaslouženě. Od začátku totiž byla aktivnější, mnohem více se ji v chladném večeru chtělo makat. Zatímco domácí fotbalisté nevypustili takřka žádný souboj, hráčům Krasnodaru to dělalo obrovské problémy. Často raději souboj ani nepodstoupili.

Jenže nejen v bojovnosti a fotbalové chuti Sparta svého soupeře předčila. Na rozdíl od něj se totiž naplno pouštěla do ofenzivních akcí, často obranu Krasnodaru překvapila nečekanou narážečkou a navíc jeho bránu zasypala střelami.

Lukáš Juliš vstřelil branku proti Krasnodaru, gratuloval mu sparťanský spoluhráč Ladislav Krejčí
Lukáš Juliš vstřelil branku proti Krasnodaru, gratuloval mu sparťanský spoluhráč Ladislav Krejčí

Krasnodar? Velká nula. A to platilo dlouho nejen v kolonce střel (nakonec hosté jednou vystřelili na bránu), ale i v počtu nápaditých ofenzivních akcí. Kreativita ruskému týmu naprosto chyběla, většinou se zmohli jen na pochybné centry do vápna Sparty. Šanci si ale hosté nevytvořili ani jednu. Závěrečný pseudotlak už byl k ničemu.

Neznám samozřejmě taktické záměry trenéra Krasnodaru, ale přišlo mi, že jeho svěřenci přijeli do Prahy zápas jen odehrát a rychle zase domů. Trochu ve stylu „vždyť se nám přece nemůže nic stát“. Jenže stalo se. Sparta jednu ze svých akcí zakončila gólem a vyhrála 1:0.

Vzhledem k průběhu zápasu si navíc dovolím říct, že to mohla a měla být výhra vyšší. Sparta skutečně narazila na nečekaně odevzdaného soupeře. Aby to ale zase neznělo až příliš neskromně, výhra a čisté konto se samozřejmě v pohárové matematice počítají.

Sparťany může navíc hřát, že nešlo o náhodu, ale o logický výsledek toho, co se dělo na hřišti. Teď jen zopakovat podobný výkon i v odvetě. Tam už totiž možná uvidíme jiný Krasnodar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud