Tomáš Podvín
24. února 2016 • 21:15

Příbramští kluci se vyrovnali gigantovi. Ta pohádka nesmí skončit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavného soupeře se nezalekli. Příbramští mladíci se v osmifinále juniorské Ligy mistrů opět předvedli v dobrém světle. A to přestože proti sobě měli silnou Benfiku, tým, který ve skupině všechny soupeře válcoval. Například tureckému Galatasarayi nastřílela 11 gólů na jeho hřišti. Příbram, ačkoliv nakonec na penalty prohrála, nic takového nedopustila. A co víc, soupeři se vyrovnala i herně.



Příbramští kluci před 6 732 diváky ukázali, že jejich účast v osmifinále Ligy mistrů není náhodná. Když jste se podívali na rozlosování osmifinále, příbramské logo vám tam tak nějak nepasovalo. Pokud jste ovšem zápas s Benfikou viděli, pochybnosti rychle přejdou.

Mladý příbramský tým se pod vedením trenéra Petra Janoty prezentuje moderním fotbalem, svým pojetím se naprosto vyrovnal i opěvované Benfice. Menší rozdíl v individuální technice pak domácí nahradili svým nadšením a bojovností. Neboli „srdíčkem“, jak řekl domácí kouč.

To bylo často oceněno publikem, které mladé kluky dlouho hnalo za vyrovnáním. Kdo zná prostředí v Příbrami, uzná, že to je skutečně dost. Nebudu přehánět, když řeknu, že talentovaní mladíci město strhli. Takové nadšení už hodinu před zápasem v Příbrami není vidět ani na lize.

Diváci v Příbrami bouřili i přes prohru. To jsem nezažil, žasl střelec
Video se připravuje ...

A fanoušci se dočkali, domácí outsider skutečně chvíli před koncem srovnal. Zcela zaslouženě. Šlo o logický vývoj, Příbram totiž byla posledních dvacet minut jasně lepším týmem a do té doby sebevědomí hráči Benfiky najednou začali míče pouze odkopávat. V penaltovém rozstřelu to ale napodruhé nevyšlo.

Pohárový sen příbramských fotbalistů tak skončil. Na Real Madrid se nepojede, i tak je ale nutné, aby tím tahle velká pohádka neskončila. Talentované kluky teď totiž čeká zatraceně těžká cesta. Na jejím konci by mělo být minimálně pravidelné ligové angažmá.

Každý, kdo fotbal hrál, ovšem ví, že pouze talent nestačí. V Příbrami s mládeží pracují a šanci se dát nebojí. Na druhou stranu, v těžkých ligových bojích, hlavně v těch o záchranu, je kromě talentu potřeba také velká fyzická i psychická odolnost.

Pokud ji tihle kluci ukážou, mají všechny předpoklady k tomu, aby se prosadili. Už jen za to, jak se prezentovali v juniorské Lize mistrů, jim to přeji. Ukažte, že na to máte. S pokorou, ale i zdravým sebevědomím. Ať na vás jednou přijde plný stadion i na ligové utkání.

Příbram - Benfica: Přiběhl i brankář. Takhle Ayong vyrovnal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud