Tomáš Podvín
27. února 2016 • 22:29

Tragický výkon sudího Lercha. Absurdní divadlo poškodilo ligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo absurdní divadlo. Výkon rozhodčího Ondřeje Lercha a jeho asistentů Jana Patáka s Miroslavem Fišerem v zápase fotbalistů Olomouce s Viktorií Plzeň se jinak nazvat nedá. Jejich někdy až trapně chybná rozhodnutí, spíše ve prospěch hostů, vyvolaly mezi fanoušky bouři. Právem. Tohle reklamu české Synot lize určitě neudělalo. A už vůbec ne vítězné Plzni.



Dvě žluté karty bez vyloučení pro obránce Olomouce Martina Hálu, chybné ofsajdy na obě strany, přísná penalta a naopak několik mnohem drsnějších přehlédnutých zákroků. A na závěr útočný faul domácích, který nikdo kromě Lercha neviděl a místo kterého se když už měla spíše kopat penalta pro Olomouc. To všechno se trojici rozhodčích na Hané „podařilo“.

Všimli jste si, co v utkání 19. kola trochu zapadlo? Ano správně, málokoho teď bude zajímat výhra Plzně 1:0. To zdánlivě nejdůležitější bylo odváto do pozadí tragickým výkonem rozhodčího, nad kterým kroutili hlavou samotní aktéři zápasu i fanoušci.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

Místo fotbalu se opět řeší a bude řešit výkon sudího. Ne nadarmo se říká, že ideální výkon arbitr podá, pokud není vidět. To se o Lerchovi a jeho asistentech určitě říct nedá. Právě naopak, to oni si uzurpovali hlavní pozornost. To je samozřejmě špatně.

Mezi fanoušky se už nyní šíří znechucení. Někteří se možná neubrání dojmu, že se sudí Plzni v Olomouci snažili pomoci, nakonec se jim celý zápas vymknul z rukou a chyby sekali na obě strany.

Podobné zápasy mohou přitom právě Plzni uškodit. Pokud si hráči zvyknou, že v závěru vypjatého utkání mohou ve vlastním pokutovém území použít všemožné zápasnické chvaty a nic se nestane, může se jim to zatraceně vymstít například na evropské půdě. Tam totiž rozhodčí jako Ondřej Lerch určitě pískat nebudou. Naštěstí.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Divoký duel plný chyb sudích
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud