Tomáš Podvín
24. listopadu 2016 • 22:54

Mistrovská taktika. Sparta opět zvládla velký zápas v Evropě na jedničku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už určitě není náhoda. Sparťanská jarní jízda Evropskou ligou v minulé sezoně je již minulostí, ale fotbalisté letenského klubu v ní zdárně pokračují. Aktuální ročník evropské soutěže sice začali bídně, ale pod vedením Davida Holoubka vyhráli čtyři zápasy v řadě a slaví postup do jarní fáze. Z Letné navíc odjeli s prázdnou věhlasní soupeři. Čím na ně Sparta vyzrála?



Sparta proti Southamptonu dokázala, že se na velké zápasy v Evropě umí perfektně připravit. Trenér Holoubek přesně věděl, co by mohlo na favorita platit. Dokázal se kvůli tomu odpoutat od atraktivní ofenzivní hry, kterou tak rád praktikuje. Účel světil prostředky.

Letenští tak vytvořili neprostupný obranný val, přes který se Southampton kromě začátku zápasu ne a ne dostat. Sparťané navíc podnikali nebezpečné brejky a dokázali si rovněž vážit získaných míčů. Žádné okamžité odevzdávání.

Krásně do celkového obrazu pak zapadla nacvičená standardní situace, po které padl jediný gól zápasu. Zatímco Sparta hrála velmi chytře, Southampton předváděl až naivní kombinace bez šance na úspěch. Přestože to od domácích nebyl ofenzivní koncert plný parádních kombinací, výhra byla naprosto zasloužená.

Domácí fotbalisté totiž působili na hřišti sebevědomě. K tomu přispělo také to, že kouč Holoubek odmítl jakékoliv výmluvy na kupu zraněných hráčů a raději se soustředil na ty, které má k dispozici. Ti na hřišti působili skutečně jako jeden tým, kde každý ví, jaké je jeho místo a úloha.

Jasně se znovu ukázalo, že Holoubek si sparťany získal na svou stranu. Ať už hlavním trenérem zůstane, nebo ne, ukázal týmu cestu.

Costa: Jsme sparťani, i do Milána jedeme pro tři body
Video se připravuje ...

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud