Tomáš Vrábel
11. února 2015 • 20:31

Ve Spartě je místo jen pro jednu legendu – Jaroslava Hlinku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to zvláštní chvíle pro Petra Tona. V dresu brněnské Komety stál před duelem na Spartě na modré čáře a přihlížel, jak domácí Jaroslav Hlinka přebírá za velkého aplausu žezlo pro nejproduktivnějšího sparťana v historii klubu, které dosud držel on. Jaká symbolika.



Ton se po minulé sezoně stal ve Spartě nechtěným, přestože ovládl týmové bodování. Hlinka se tak ocitl v roli absolutního lídra a klubové ikony. Navíc dostal i příležitost Tona v tabulce sparťanské produktivity celé historie předskočit. A naplno toho využil.

Průběh sezony pak ukazuje, že se Sparta s Tonovým odchodem vypořádala na výbornou. Má vyrovnané tři útoky, které soupeře umí přehrát rychlostí či povedenou kombinací, navíc je doplňuje trojice dravého mládí.

Nad celou ofenzivou pak vyčnívá právě Hlinka. Je mozkem přesilových her, ve kterých rozdává přesné pasy nebo nebezpečně pálí. Hru tvoří i při hře pět na pět. Na jeho výkonu sparťanská hra často stojí, nebo s ním i padá.

SESTŘIH: 45. kolo extraligy, Sparta - Kometa Brno 2:3
Video se připravuje ...

To Ton je jiný typ hráče – prototyp střelce s dynamitem v nohách. Jako typický kanonýr má ale pasáže, kdy je na ledě ‚neviditelný‘.

To ovšem Hlinka jako tvůrce vidět být musí. A vzhledem k tomu, že se mu to většinu sezony daří a drží se v popředí extraligové produktivity, tak se ukazuje, že se sparťanské vedení rozhodlo pro správného lídra.

Pro Kometu je Ton výraznou posilou a v extralize jistě dál patři k širší špičce mezi útočníky, ve Spartě už ale jeho místo úspěšně zaplnili jíní a jeho absence není citelná.

A vzhledem k tomu, že 38letý Hlinka je o tři roky mladší než Ton, lze s nadsázkou říct, že Sparta vsadila i na budoucnost…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud