Tomáš Vrábel
1. března 2015 • 12:00

Jágr hraje o budoucnost. Nemusí skončit jen na pláži

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr má za sebou premiéru na slunečné Floridě. Vzhledem k bleskovému přesunu z New Jersey a faktu, že s týmem neabsolvoval jediný trénink, lze debut oznámkovat chvalitebně. Již první duel v dresu Panthers však leccos naznačil…



Tím nejméně důležitým je zjištění, že ani legenda jménem Jaromír Jágr fanoušky do floridské arény nenaláká – při jeho premiéře byly tribuny poloprázdné stejně jako před jeho příchodem. Důležitější však je, že jeho role v týmu bude opravdu klíčová.

Nastoupil v prvním útoku vedle největších ofenzivních jmen Barkova a Huberdeaua. Velký prostor také dostal v přesilovkách, ačkoli místo na pravém křídle se pohyboval na pozici středního útočníka. Celkem odehrál přes sedmnáct minut, což je vzhledem k akci ‚kulový blesk‘ víc než dostatečné. Na ledě však působil svěže a byl hodně vidět.

Jágr už v sezoně prohlásil, že v NHL chce hrát i příští rok a klidně podepíše jen zkušební kontrakt. Pak ho však ‚otrávily‘ následující události v New Jersey: konec hlavního kouče Devils DeBoera a následný klesající prostor v zápasech. Při pomyšlení na setrvání v Devils i po konci přestupního období zmiňoval termín ‚předčasné ukončení smlouvy‘, možná v nadsázce, možná ne.

Nová destinace na Floridě všechny překvapila. Jedná se o jeden z nejméně atraktivních celků NHL a ani mladý tým není bůhvíjak silný, navíc o postup do play off bude muset ještě hodně bojovat. Přitom mnozí ho už viděli na jednom z tradičních a prestižních hokejových trhů – v Pittsburghu, Montrealu či opět Bostonu.

Tato vidina se však ještě nemusí rozplynout. Florida na něm postaví následující boje o play off, o čemž Jágr mluvil, že pro něj není snadné. Na druhou stranu pokud zazáří, dveře do zajímavých hokejových lokalit pro něj budou v létě otevřenější než nyní.

Je ovšem potřeba zdůraznit, že pokud by po této sezoně kývl na nabídku týmu, jenž by měl reálné ambice na Stanley Cup, musel by přijmout podřadnější roli třeba ve třetím útoku s minimálním prostorem v přesilových hrách. Byla by to však důstojnější rozlučka než jako tvář celku ze spodních pater tabulky. Je ovšem potřeba si přiznat, že jde o myšlenku s nádechem českého sentimentu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud