Tomáš Vrábel
12. března 2015 • 23:34

Brankoviště? Sparta je na tento post až přecitlivělá a mlží o něm

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mlha. Tak lze popsat mediální výstupy sparťanů směrem k jejich brankovišti. Trenéři dopředu neprozradili, kdo bude chytat ve čtvrtfinále play off proti Hradci Králové. A když se ukázalo, že jedničkou je Filip Novotný, tak mu byl zamezen přístup do mix zóny mezi novináře. To naznačuje, jak si je Sparta na tomto postu nejistá, na druhou stranu samotnému Novotnému takové přešlapy moc sebevědomí nepřidají…



Než série začala, šéf Hradce Miroslav Schön poskytl deníku Sport nebojácný rozhovor. Mimo jiné také řekl, že uznává útočnou sílu Sparty, ale že obranu má jeho celek lepší. Netajil se také tím, že důvěru v hradeckém brankovišti dostane minimálně v úvodu vyřazovacích bojů Ondřej Kacetl.

To na Spartě zvolili jinou taktiku. Tajemnou. Přestože to, že jedničkou v play off bude Novotný, bylo velice pravděpodobné…

Obě tyto nálady se pak promítají i na ledě. Zatímco sparťané jsou důraznější, v Kacetlově brankovišti k potyčkám příliš nedochází, o jeho kvalitách nikdo nepochybuje. To Novotný musí odjíždět od své svatyně téměř pokaždé, když zakryje puk, aby přerušil, soupeř ho chce zkrátka rozhodit.

MOMENT: Střídání brankářů v zápase Sparta - Hradec Králové
Video se připravuje ...

Přestože sparťanští trenéři kolem brankáře bázlivě našlapují a nepouštějí ho ani mezi novináře, aby promluvil k fanouškům, z Novotného jistota sálá. Při premiéře v play off udržel čisté konto a ve druhém utkání předvedl také několik důležitých zákroků. Nebojí se ani hru zrychlit překvapivou rozehrávkou.

Sparta hledá dlouholetou jedničku od odchodu Petra Břízy, tedy už devět let. Mluví se o tom, že v Holešovicích na brankáře dolehne tlak. Těžko ho lze popsat, na Spartu možná chodí o pár set diváků a několik málo novinářů víc než jinde, ti však muže v maskách těžko vyvedou z míry.

A tento mýtus možná dolehl i na současného trenéra Josefa Jandače a jeho kolektiv. Přešlapování totiž naznačuje, že v létě bude hlavní prioritou číslo jedna příchod nového zkušeného brankáře. Kdyby ale uvnitř týmu i navenek prokázali plnou důvěru Novotnému, mohl by je překvapit. Neplavec se totiž nejlépe naučí plavat, když je vhozen do divoké vody.

SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Sparta - Hradec Králové 5:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud