Tomáš Vrábel
29. března 2015 • 23:02

Třinec je v semifinále na koni. Do sedla ho dostala sama Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve sparťanském týmu vládne správné klima, přestože to po prvním semifinále hokejové extraligy v Třinci (6:2) moc nevypadalo. Ve druhé bitvě už byl mnohem koncentrovanější a disciplinovanější, na Oceláře, kteří vyhráli 5:4 v prodloužení, to ovšem nestačilo.



Za nepříznivý stav série 0:2 si ale Sparta může sama. Teď se však série přesouvá na její led a je jen na ni, jak k domácím zápasům přistoupí, protože proti Třinci zatím nepředvedla své maximum a strop.

Sparta nebyla ve vysněném finále osm let a po víkendu to vypadá, že si minimálně ještě rok počká. To, jak odevzdala sobotní bitvu domácím, ji může ještě hodně mrzet.

Během 24 hodin se dokázala vzchopit a restartovat své hlavy tak, aby se sérii srovnala. Ve vyrovnaném a pohledném utkání ale vlastními chybami nabídla Třinci šanci, aby se dostal do trháku. A tak zkušený tým toho využil.

Recept, jak rozleptat hru vítěze základní části, ukázala Mladá Boleslav. Celek, který měl ještě před sezonou nálepku ‚BARÁŽOVÝ‘. Od prvního do poslední utkání čtvrtfinále Oceláři neměli pevnou půdu pod nohama, bojovnost, agresivita a přímočarost soupeře jim dělala velké problémy a čtyřikrát vyhráli pouze o gól, při tom posledním jim navíc pomohla až nápadná porce štěstí.

Místo toho, aby Sparta využila nahlodaného sebevědomí soupeře, sama se v úvodním semifinále potopila. K tomu navíc přibylo pár individuálních chyb v nedělním klání a Třinec v domácím prostředí získal dva veledůležité body.

Přitom Sparta v neděli začala dobře, vedla 2:0, v závěru druhé části ale Oceláři během minuty a 34 vteřin skóre otočili. Skvělá kombinace, přesilová hra a chyba Barinky, přes kterého se prosadil střelec Hrňa, znamenal stav 3:2.

Další naděje se vlila sparťanům do žil krátce po přestávce, kdy se znovu dostali do vedení, ale nejistý zákrok jinak jistého brankáře Novotného na Douderovu střelu z úhlu dvě minuty před koncem znamenal další vyrovnání. A prodloužení.

A v něm se už sparťanská hra zhroutila. Třinec měl drtivý tlak, který mohl vyústit i trestným střílením, jež sudí mylně nenařídili. Následoval zbytečný faul Réwaye (ten v úvodním zápase posbíral 16 (!) trestných minut) a zkáza byla dokonána po kombinaci do prázdné branky v podání Klepiše, Štefana Ružičky a Rotha.

Ztratit dobře rozjetý zápas? Laxnost a lajdáctví, za které hráči zaplatili dvousettisícovou pokutu. Takový byl postoj vedení klubu během sezony. Ztratit dobře rozjetý zápas v semifinále play off má však nevyčíslitelnou hodnotu.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud