Tomáš Vrábel
4. května 2015 • 22:45

Česká reprezentace se přihlásila o medaili, Kanada o zlato

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to velký zápas, který se v Česku jedenáct let neuskutečnil. A možná ještě déle. Kanada přivezla na české mistrovství světa jeden z nejsilnějších týmů, co kdy na šampionátu byl. V pondělí se mu postavil domácí tým. A výsledek 6:3 pro javorové listy napověděl, kdo je v honbě za zlatem větší favorit.



Obavy před zápasem se nenaplnily, přestože výsledek hovoří jednoznačně. Česká obrana chybovala i v utkání proti Lotyšsku, proto Růžičkův výběr neměl do utkání s Kanadou, která přivezla Crosbyho, Girouxe a spol., ty nejlepší vyhlídky.

Zaváhání v české defenzivě ubylo, přesto se nějakých dopustila a ty soupeř tvrdě trestal. Chladnokrevná Kanada dokázala potrestat chyby a využít i dvě přesilovky.

Český tým si sice místy vytvořil dokonce i drtivý tlak, ale zápas se odehrával především pod diktátem zámořských hráčů. Ti měli územní i střeleckou (38:24) převahu.

Kanadský brankář Smith chytal jistě, na druhou stranu se Růžičkovi svěřenci někdy až příliš často vyhýbali zakončení, to Pavelec byl pod těžkou palbou a předvedl několik skvělých zákroků.

Z utkání si český tým může odnést mnoho pozitivních věcí: Pavelec je ve formě, útok dokázal přehrát i Kanadu, na druhou stranu ta se ukázala jako kompaktnější, údernější a celkově lepší.

Jak ale ukázal šampionát v roce 2010, i Goliáš občas přihlíží tomu, jak se David raduje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud