Tomáš Vrábel
16. května 2015 • 17:35

(Ne)křivdu stranou. Bronz může mít pro české hokejisty zlatý lesk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to moment, po kterém český národ zrudl vzteky. Je však potřeba říct, že zaujatý národ. Neuznaný gól českého týmu v semifinále mistrovství světa proti Kanadě na 1:2 mohl zamíchat kartami, ale rozhodčí rozhodli jinak. Na jejich jména se svalila obrovská vlna zloby, neprávem.



Ano, takových gólu hokejový svět viděl nespočet. Častokrát arbitry ani nenapadlo, že by ho ho neuznali, pokud ale chtěli sudí v sobotu odpoledne v Praze dodržovat pravidla striktně, rozhodli se správně. Hráč, který je v brankovišti, kde byl Koukal části bruslí, nesmí brankáři ani clonit ve výhledu. Otázkou je, zda regule při těchto situacích nezměnit...

Když ale vezmete v potaz celé utkání, Kanada, která přivezla ty nejlepší hráče, kteří byli k dispozici, vyhrála zaslouženě. Český tým odehrál skvělé utkání, v osobních soubojích byl často důraznější, velkou část utkání měl i optickou převahu, ale zámořský celek prokázal svůj talent. Když potřeboval, zařadil ještě vyšší rychlostní stupeň, na který už nebylo obrany.

Kanada byla aktivnější a nebezpečnější, o čemž svědčí i střelecká převaha 41:23. Navíc čtyřikrát nastřelila konstrukci branky. To vše svědčí o jejím zaslouženém vítězství.

Pro Růžičkovy svěřence však turnaj nekončí, spíš naopak začíná. Stále má možnost ukořistit medaili – alespoň bronzovou. Ta totiž může mít cenu zlata. Praha a Ostrava uspořádaly fantastický šampionát, který překonal divácký rekord.

I hokejisté ale napsali několik nezapomenutelných příběhů. Ze všech vyčnívá ten Jaromíra Jágra, který ve 43 letech hraje skvělý turnaj, dvěma góly včetně toho vítězného rozhodl čtvrtfinále s Finskem, a inspiroval další mladé hokejisty či sportovce.

Ne, pomyslná křivda za neuznaný gól proti Kanadě nemůže Čechům šampionát zkazit. Ani fanouškům, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru a mistrovstvím světa několik dnů žili. Stále totiž může skončit bronzem, na který budou rádi vzpomínat.

Fanoušci duel Česka s Kanadou prožívali naplno
Fanoušci duel Česka s Kanadou prožívali naplno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud