Tomáš Vrábel
11. srpna 2015 • 19:00

Oslabený Litvínov na obhajobu nemá, přesto může být inspirací

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Litvínově se o titulu nemluví. Extraligoví šampioni po velkém triumfu přišli o největší opory: KHL zlákala brankáře Pavla Francouze, dál vábí Jakuba Petružálka a důchod si vzal Martina Ručinského. Zbývá měsíc do startu extraligy a ‚Cheza‘ dosud přivedla jen gólmana Jaroslava Januse. Tady to na obhajobu nevypadá...



Litvínovská pohádka se startem extraligy promění v drama. Na severu Čech už není kádr na to, aby sahal po obhajobě. Však také trenér Radim Rulík ambice krotí a upozorňuje na realitu. Přesto v nedávném rozhovoru pro Sport pronesl větu plnou naděje.

„Ti nejlepší hráči odešli, ale zůstala tu cesta a vize, kterou jsme tu nastolili,“ pravil.

Odchody hráčů nejsou to jediné, s čím se mistr musel vypořádat. Citelný je i odchod kouře Miloslava Hořavy, který měl obrovský podíl na obranné hře. Byla kompaktní a vzdorovitá, navíc se mladící s přehledem dokázali vypořádat s obrovským tlakem. Teď jsou však bez Hořavy a jistoty Francouze .

Dalším zásahem byl náhlý odchod kondičního trenéra Mariána Vody. Před rokem v Litvínově váhali, jestli do takové role investovat, Rulík vedení přesvědčil. A v klubu nikdo nelitoval. Právě fyzická kondice, která byla základem pro bruslivý styl hokeje, byla litvínovskou hlavní zbraní. Dalším a podstatným faktorem bylo i to, že Voda s hráči pracoval individuálně a dokázal rapidně snížit riziko zranění.

Teď ale k té cestě... I přesto, že Litvínov výrazně oslabil, vidí v dáli světýlko naděje. Zůstal Rulík, který se bude striktně držet mezi mantinely, které si před téměř dvěma lety s Hořavou vytyčili.

Kdo tehdy o Litvínovu mluvil jako o favoritovi na titul? Nikdo. Nyní šampion na obhajobu papírově nemá, ale kdo ví, pokud se udrží na nastolené cestě, opět po ní může klusat jako černý kůň extraligy...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud