Tomáš Vrábel
22. října 2015 • 16:00

Vůjtkova první nominace? Najít nového Simona bude těžší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začala další reprezentační éra. Nový kouč Vladimír Vůjtek odtajnil první nominaci na listopadový Karjala Cup, jde o jinou cestu, než po které šel národní tým loni. A lze z ní vyčíst, že mládí (částečně) ustoupilo výsledkům.



Loni Vladimír Růžička nominoval jeden z nejmladších týmů v historii české reprezentace. Při výběru vynechal borce z KHL (i kdyby se KHL přerušila, tvrdil, že by je stejně nenominoval). V týmu bylo osm hráčů mladší 23 let (letos čtyři) a osm nováčků (letos pět). Svaz si to tehdy chválil: „Taková je naše filosofie,“ říkal tehdy manažer Slavomír Lener.

Uplynul rok a je všechno jinak. Už na první akci se objevují zkušení borci jako Sobotka, Kovářové či dokonce navrátilci jako Kvapil, Gulaš a Olesz. Ve Vůjtkově výběru by byl i Novotný nebýt jeho problémů se zdravím.

To není kritika. Jen popis reálného stavu. Je logické, že si trenér, který se v českém hokeji dlouho nepohyboval, potřebuje poznat i zkušené borce, zatímco Růžička se v národním týmu pohyboval střídavě už od roku 2003.

Reálným faktem také ale je, že se současným přístupem dostanou mladí menší šanci. I když v aktuální nominaci někteří jsou (především v obraně), dostanou větší prostor než Sobotka, Kovář, Kvapil či Olesz? Těžko, ale třeba Vůjtek překvapí. Každopádně najít nového Simona, který objezdil všechny akce národního týmu v sezoně a vyneslo ho to až na domácí šampionát a ke smlouvě v NHL, budě těžší. I vzhledem k tomu, že reprezentace získá na Euro Hockey Tour víc bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud