Tomáš Vrábel
14. ledna 2016 • 17:41

Trenér Jandač u reprezentace? Lepší volba, která má své ale…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šuškalo se o tom už delší dobu. Josef Jandač povede od příští sezony národní tým. Co bude s dosavadním šéfem střídačky Vladimírem Vůjtkem, není jasné. Povede reprezentaci na MS v Rusku, a pak? Na jeho pozici usedne dosavadní asistent a povede tým na prestižním Světovém poháru. Nejlepší možná volba má však před sebou nezodpovězené otazníky.



Vůjtek měl a má respekt, kredit a nesmazatelné úspěchy. Jeho příchod byl nadějí pro všechny, fanoušky i odbornou hokejovou veřejnost. Těšil se zkrátka velké oblibě. Vážili si ho i samotní hráči. Sice s týmem nezvládl turnaj Karjala, pak ale ovládl prestižní Channel One Cup a jeho tým dokázal přehrávat Švédsko i Rusko.

Přesto jeho konec má své opodstatnění. Svaz musel jednat v případě, že chtěl, aby Světový pohár vedl někdo jiný, protože se blíží termíny uzávěrek soupisek. A proti Vůjtkovi hovoří jeden zásadní fakt: nemá takový vztah a přehled v NHL, jaký by měl pro tak vrcholnou akci mít. Přiznává, že hráče nezná, přesto na inspekční cestu vyrazí jeho asistent Jiří Kalous, což však lze vzhledem k věku pochopit.

Proč Jandač? Je mladší a progresivní. Má přehled, zajímá se o trendy, které určují směr ve světě. Se Spartou hraje atraktivní útočný hokej. I u něj však bude otázkou, jak bude fungovat ve spolupráci s hráči NHL.

Ano, je a bude mu také připomínáno, že NIKDY NIC nevyhrál. Je to pravda a o něčem to svědčí, stejně tak bych však neopomíjel jeho úspěchy v dlouhodobých soutěžích, tedy základních částí. TŘIKRÁT ji dokázal vyhrát. Jednou s Českými Budějovicemi (2008), dvakrát se Spartou (2012, 2014).

Jandač je v tuto chvíli nejlepší možnou volbou, ne však ideální. To ale může změnit už vystoupením na Světovém poháru.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud