Tomáš Vrábel
22. března 2016 • 10:53

Chomutov bez Červenky? Místo vzestupu hrozí další boj o záchranu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligu opouští na její poměry geniální hráč. Škoda pro celou soutěž, fanoušky po celé republice, ale velké vrásky musí mít v Chomutově. Dovolím si říct, že bez Romana Červenky by se Chomutov jen s velkými obtížemi vecpal do předkola, a to jestli vůbec.



Vyřazení Chomutova 0:4 s Libercem přesně odráží složení obou celků. Ano, Piráti mohli jednou šťastně zvítězit, ale to by jim osud musel hrát do karet. Ani takový hráč jako Červenka nemohl s rychlým vyřazením nic udělat. Výrazněji se neprosadil. Docházející síly v kombinaci s náročným stylem soupeře a neproduktivními spoluhráči znamenaly, že proti Bílým Tygrům neskóroval.

To, že si tým ale zahrál čtvrtfinále, užil postupovou euforii v předkole přes Kometu a neměl záchranářské starosti, byla jeho zásluha. Podpořil ho celý kádr poctivým týmovým výkonem včetně skvělého brankáře Kristana, ale jeho produktivitu na zápas či dva v play off nezastoupil nikdo. Očekávalo se to od Vondrky, ten se však vrátil s koncem základní části po zranění a nedostal se do takové formy, aby Červenku nahradil.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (4.zápas): Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:7
Video se připravuje ...

Chomutovu nechybělo málo, aby se vměstnal do šestky a do čtvrtfinále si uhrál hradecký Mountfield či Plzeň. S těmito týmy by série jistě neskočila 0:4, šance na postup by byla nemalá, druhou otázkou je, jestli osmá pozice nebyla maximem. Stačilo měsíční zranění Červenky a starosti by pirátská paluba měla zcela jiné.

Červenka je nyní na odchodu, chomutovskému týmu ovšem dal během sezony drahocenný čas, aby se nezkušení hráči zajeli do extraligy v klidných vodách tabulky. A ochutnali krásu play off. Jestli budou chtít sezonu minimálně zopakovat, musí se bez jeho produktivity u více než čtyřiceti procent chomutovských gólů (při rovnovážném počtu hráčů) obejít. A to bez výrazných posil ani tento nadějný kádr nezvládne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud