Tomáš Vrábel
24. března 2016 • 20:18

Už žádný barážový klub. Tým "odpadlíků" z Boleslavi uhranul extraligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Boleslavi slaví po postupu do semifinále hokejové extraligy největší úspěch v klubové historii. A zaslouženě. V základní části skončila na šestém místě, a tak si to v play off rozdala s papírově silnějším Hradcem Králové. S vítězným koncem 4:2 na zápasy. Bruslařský klub tak potvrdil, že je na vzestupu. A kdo za ním stojí?



Posměšné označení barážový klub už pro Mladou Boleslav neplatí, protože se dokázala vměstnat mezi nejlepší čtyřku místo ambiciózního Hradce. Jeho starší zkušení hráči jako Jaroslav Bednář , Jaroslav Kudrna či Karel Pilař na rychlonohého soupeře nestačili. Nedokázali se prosadit ani v přesilových hrách, a tak dál jde Mladá Boleslav.

Ano, tři ze čtyř vítězství urvala až po základní hrací době, dvakrát na nájezdy, takže byla i šťastnější a porazitelná, ale její herní pojetí bylo účinnější.

Největší zásluhu na jejím úspěchu má trenérské duo František Výborný a Marian Jelínek. Záměrně neoznačuji hlavního kouče a jeho asistenta, protože si jsou rovnými partnery a ačkoli jsou zcela rozdílní, možná právě proto se skvěle doplňují. Oni jsou podepsaní pod posledním titulem Sparty, od té doby se však dokázali skvěle přizpůsobit nastupujícím trendům, alespoň to značí atraktivní herní tvář jejich týmu.

Po postupu z první ligy vybudovali z tohoto středočeského klubu respektovaný celek. Kromě Davida Výborného a Jakuba Klepiše je kádr bez výraznějších osobností, spíš ho tvoří odpadlíci, které jinde nechtěli. Nebo ve svém klubu nedostali roli, jakou očekávali, ale stylem i charakterem zapadli. Příklady jsou Marek Trončinský, Tomáš Urban, Dominik Pacovský, Tomáš Voráček, Matěj Stříteský a takhle bychom mohli projet značnou část soupisky. Rostou v ní hráči jako David Rittich, Tomáš Hyka, Radan Lenc či Pavel Musil.

Boleslav v semifinále narazí na Liberec. Lze očekávat skvělou sérii plnou ofenzivního a celoplošného hokeje, s rychlým forčekinkem a častou střelbou. Bílí Tygři však pro ni budou příliš velkým soustem. Pokud však zůstane v nastoleném směru, v příští sezoně může zase o krok výš.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (6.zápas): BK Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud