Tomáš Vrábel
13. září 2016 • 21:29

Mistrovská kocovina? Liberec nebude dominovat, ale vyhrávat může dál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Občas se stane, že mistry v další sezoně potrápí kocovina. Tento jev se objevuje napříč všemožnými soutěžemi. Objektivní příčiny jsou – kratší příprava i psychické polevení. Teď se s něčím takovým musí v hokejové extralize vypořádat Liberec.



Už od začátku přípravy je znát, že Liberec není tou mašinou z minulé sezony. Gólostroj se zasekl. Šance jsou, ale produktivita pokulhává.

Ale ne, není to tak, že by měl starosti o předkolo. Bude silný. Ovšem už ne tak, jako naposledy. Přišel o výrazné opory – Michaly Birnera a Řepíka či Petra Vampolu – a oslabil. Prostor teď dostávají méně viditelné postavy ze spanilé jízdy za titulem.

Nepostradatelným se stal Michal Bulíř. Povýšili dělníci ledu Petr Jelínek či Lukáš Krenželok. Na víc prostoru se může těšit i neřízená střela Dominik Lakatoš. Šance se otevírá i „neviditelným“ Janu Ordošovi, Josefu Mikyskovi či dalším členům benátské farmy.

Na druhou stranu přišli i solidní hráči, kteří do týmu zapadli jak svým stylem i charakterem – Milan Bartovič a Vladimír Svačina.

Ale to nejdůležitější je, že Bílí Tygři jdou dál po stejné cestě, na kterou se vydali vloni. Tým hraje podle stejných not, příprava zůstala obdobná, jen se ještě víc dbá na detaily či herní dovednosti. Liberec podle všeho nebude nadále dominovat, ale vyhrávat může dál.

Liberec - Sparta: Bulíř selhal! Liberecký útočník trefil jen tyč odkryté branky
Video se připravuje ...

Michal Bulíř (vlevo) z Liberce a Petr Vrána ze Sparty Praha
Michal Bulíř (vlevo) z Liberce a Petr Vrána ze Sparty Praha

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud