Tomáš Vrábel
6. října 2016 • 14:44

Liberec ukazuje prstem na rozhodčí i soupeře. Tím nikoho nedojme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně Liberec v extralize dominoval, došel až k titulu. Předváděl skvělý hokej. Zato teď se mu nedaří úplně tak, jak by si představoval. V jeho šatně se objevuje zklamání i rozpaky. Ale nejen ohledně své hry. Bílým Tygrům se nelíbí metr extraligových rozhodčích ani způsob hry soupeřů. A to nevypadá vůbec dobře.



Z liberecké kabiny se linou i nářky, že se v extralize hraje „sumo hokej“. Že je soupeři drží a hákují. A dokonce i simulují (však také hradecký Richard Jarůšek musí zaplatit potupnou pokutu za nafilmovaný pád).

V jednom mají pravdu. Když na jejich led zavítal švédský velkoklub Färjestad, dokázali ho přehrát (4:1). Šlo o skvělou podívanou, ve které oba celky používaly džentlmenské hokejové zbraně. A Bílí Tygři dokázali celkem hladce zvítězit. Potvrdili tak, že mají pořád velkou sílu.

Ale neměli by si prstem ukazovat, co dělá nebo nedělá jejich soupeř. Jak je tu nastavený metr rozhodčích. Když v minulé sezoně vítězili, zase se tolik nezlobili.

V létě ztratili výrazné osobnosti: Birnera , Řepíka či Vampolu . Tým si sedá. Měli by se tak v první řadě dívat do svých řad, nedostatků mají víc než dostatečně počínaje zakončením.

V českém prostředí jsou výraznou značkou. Pokud chtěli rozvést debatu ohledně rozhodčích v extralize, mohli před sezonou. Vliv mají na to, aby se jim podařilo něco rozpoutat. Jenže tím, že si stěžují v mix zónách, ničeho nedosáhnout. A vzhledem k tomu, že se jim nedaří podle očekávání, míří jejich trefy mimo.

Nedělejme si iluze. I ve Švédsku i v NHL se najdou bořící týmy, které hrají „ošklivě“ a „netrendy“. Přesto je ty opravdu dobré celky dokážou porážet. A z nich by si v Liberci měli vzít příklad.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud