Tomáš Vrábel
5. prosince 2016 • 16:44

Jandač tvoří kostru reprezentace. Zbude místo pro všechny Červenky a spol.?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci reprezentačního trenéra Josefa Jandače není žádný nováček! Respektive jen brankář Roman Will, který by podle plánu neměl s týmem odcestovat ani do Finska, kde Čechům začíná Channel One Cup. Zdání klame. Na soupisku si vybral z velké části ty, kteří už zažili úspěšnou Karjalu, přesto nejsou tolik zkušení. Tvoří se kostra týmu budoucnosti.



Že je nominace bez nováčků? A kdo jsou Bulíř, Hyka, Lenc, Hanzl, Kämpf či Pavelka? To je šest jmen, která za sebou mají říjnový turnaj Karjala. Dva, maximálně tři utkání za národní tým. Víc ani ťuk.

I oni jsou nováčky. Nic jiného.

Dostali šanci znovu. Někteří vyloženě přesvědčili, jiní dostanou příležitost čísla 2. Na druhou jsou i tací, kteří pozvánku nedostali. Jde o jakési klepnutí přes prsty. Uzemnění či návrat do reality.

Jandač o nominaci: Byly určité tlaky abychom hráče z KHL nechali v klubech
Video se připravuje ...

Postupně se tak tvoří nové, mladší reprezentační jádro, které by jednou (za rok touhle dobou) mohlo rozjet boj o olympijské hry 2018, kam se, zdá se, hokejisté NHL nepodívají. A to je dobře, že se tu myslí na budoucnost.

Je však otázka, jestli nepůjde i o přítomnost. Co když tento výběr zahraje skvěle i na Channel One Cupu? První turnaj zvládl i po taktické stránce. Když se bude blížit MS, zbude místo pro všechny Červenky a spol.?

Roste tu konkurence. A to je jenom dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud